назад

У Шостці про зміни у пенсійному законодавстві інформували безробітних

ShM 2016 12 14 SEMINAR BEZROBITNI   214  грудня інтегратор Шосткинського МЦ Юлія ЗАЦАРИННА прийняла участь в семінарі для безробітних передпенсійного віку, який проходив на базі Шосткинського міськрайонного центру зайнятості.

Головний спеціаліст відділу правопросвітництва та відділу  взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги місцевого центру Юлія ЗАЦАРИННА та головний спеціаліст відділу

обслуговування громадян Шосткинського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Яна БАТРАК з метою розширення інформованості безробітного населення  провели семінар з питань пенсійного законодавства.

У ході семінару Юлія  ЗАЦАРИННА ознайомила присутніх з напрями роботи місцевого центру, зупинилася на роз’ясненні Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині її надання соціально незахищеним верствам населення у цивільних та адміністративних справах, та переліку  документів, які необхідні при зверненні до центру.

Учасникам  семінару було надано роз’яснення порядку подання та перелік документів для оформлення пенсії, розрахунку страхового стажу та заробітної плати при призначенні пенсій, особливостей підвищення пенсійного віку для жінок. Обговорено механізм  зарахування стажу за період перебування на обліку у центрі зайнятості та можливість скористатися добровільною участю у системі загальнообов’язкового державного пенсійного страхування.

ShM 2016 12 14 SEMINAR BEZROBITNI   1

На усі задані питання були надані відповіді згідно з чинним пенсійним законодавством.

«Проведення спільних семінарів разом з представниками управління пенсійного фонду для безробітних передпенсійного віку є дуже актуальним та потрібним інформаційним заходом для цих категорій осіб, адже люди мають можливість отримати роз’яснення та отримати фахову консультацію», – зазначила Юлія  ЗАЦАРИННА.