назад

Фахівці Бердичівського та Новоград-Волинського місцевих центрів з надання БВПД консультували учасників АТО

26.12.2016 - ATO 222 грудня в приміщенні Бердичівського міського центру зайнятості фахівці Бердичівського та Новоград-Волинського місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги проводили консультування учасників АТО та членів їх родин.

«Проблем у військовослужбовців та учасників АТО багато, їх треба негайно вирішувати. До цих пір ми стикаємося з фактами, коли гарантовані державою соціальні пільги не надаються,– констатувала інтегратор Бердичівського місцевого центру з надання БВПД Ольга Сікорська. – Наприклад, надходить багато звернень про те, що статус учасника АТО неправомірно надається тільки після звільнення від військової служби в результаті тяжких поранень. Також відсутня процедура безкоштовного лікування військових, звільнених із полону. В результаті люди лишаються зі своїми проблемами сам на сам».

Як зазначив інтегратор Новоград-Волинського місцевого центру з надання БВПД Віталій Радзивіл, звернення показують реальні правові проблеми, з якими стикаються захисники (в тому числі добровольці, представники МВС) та їх рідні. «Провівши аналіз можна констатувати, що до найболючіших питань відносяться проїзд, матеріальне забезпечення, харчі, заробітна плата, компенсації відряджень, невикористана відпустка», – зазначив Віталій Радзивіл. 

Того ж дня відбулась презентація «Пам’ятки учасникам АТО», розроблена та видана ГО «Всеукраїнська правозахисна організація «Юридична сотня» http://legal100.org.ua/, з якою місцеві центри у Житомирській області уклали Меморандум про співпрацю.

26.12.2016 - ATO 1

Однією зустріччю фахівці місцевих центрів не обмежуться, адже проблеми учасників АТО були й, на жаль, будуть актуальними, тому проведення подібних заходів носитиме постійних характер.