назад
20.02.18

Фахівці безоплатної правової допомоги зустрілися з працівниками Вінницької обласної психіатричної лікарні №2

20 02 2018 2

Сьогодні, 20 лютого, директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області, Марина Лукіянова та начальник відділу забезпечення якості правової допомоги та підвищення кваліфікації іі надавачів Олександр Сільніцький відвідали Вінницьку обласну психіатричну лікарню №2. Під час спілкування з юристом та лікарями закладу були виявлені проблемні питання в роботі адвокатів, зокрема в якості надання ними безоплатної правової допомоги пацієнтам лікарні.

Працівники психіатричного закладу розповіли про недоліки в наданні безоплатної правової допомоги адвокатами, що залучаються Регіональним центром у справах про вирішення питання щодо застосування примусових заходів медичного характеру.

Марина Лукіянова та Олександр Сільніцький вислухали міркування працівників закладу, оглянули відділення, в якому утримуються хворі та приміщення для спілкування з відвідувачами, зокрема з адвокатом. З почутого та побаченого можна було зробити висновок, що адвокатам є над чим працювати у напрямку підвищення якості надання безоплатної вторинної правової допомоги. Адже правова допомога має бути реальною та дієвою, що виключає формальність в її наданні.20 02 2018 1

Учасники зустрічі домовилися про організацію адресної правової допомоги особам, які утримуються в закладі, а також обговорили умови залучення до співпраці місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги.20 02 2018 3

 Нагадуємо, що Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області розташований за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).


banner facebook 330x106