назад

Завдяки адвокату системи БВПД було збільшено розмір аліментів на утримання дитини

2002

Наприкінці жовтня 2017 року до Першого полтавського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка С., яка повідомила, що рішенням Чутівського районного суду Полтавської області з колишнього чоловіка на її користь стягуються аліменти на утримання неповнолітньої доньки. Розмір аліментів становить ¼ частини заробітку (доходу), але не менше 30% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно до досягнення дитиною повноліття. Також заявниця повідомила, що дізналася від знайомих про зміни в законодавстві щодо можливості  збільшення розміру аліментів.

Працівники місцевого центру розповіли клієнтці, що 08.07.2017 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення захисту права дитини на належне утримання шляхом вдосконалення порядку стягнення аліментів», згідно з яким мінімальний розмір аліментів на одну дитину не може бути меншим, ніж 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку. Громадянці С. було рекомендовано звернутися до суду та захищати інтереси дитини.

Після отримання всіх необхідних документів, Першим полтавським МЦ з надання БВПД адвокату Людмилі Кукушкіній було видано доручення від 07.11.2017 року №526 для   надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Адвокат ознайомилась з матеріалами справи та склала позовну заяву про зміну розміру аліментів на утримання дитини, яка була подана до Чутівського районного суду Полтавської області 21 листопада 2017 року.

11 січня 2018 року позов громадянки С. було задоволено повністю.Аліменти на утримування неповнолітньої дитини встановлено в розмірі ¼ частини заробітку (доходу) відповідача, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку щомісячно до досягнення дитиною повноліття. Завдяки кваліфікованій роботі адвоката розмір аліментів на утримання дитини було збільшено.               

Нагадаємо, більш детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Першому полтавському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2 з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (0532)50 27 22.

Чутівське бюро правової допомоги працює за адресою: с-ще. Чутове, вул. Набережна, 15, тел. (05347) 9-10-23.

Єдиний телефонний номерсистеми безоплатної правової допомоги – 0 800 213103