назад

Фахівці бюро правової допомоги проводять мотиваційні лекції для безробітних

21.02.2017 - SZ 2Відповідно до ст. 43 Конституції України кожна людина має право на працю, тобто, можливість заробляти собі на життя роботою, яку вона вільно обирає, або на яку вільно погоджується. На сьогодні не поодинокі випадки, коли фізичні особи (роботодавці) не укладають, а наймані працівники не наполягають на укладенні трудових договорів.
На жаль, чимало громадян живуть днем нинішнім, надаючи перевагу тимчасовим сумнівним «вигодам». Тому останнім часом все частіше доводиться стикатися з таким негативним явищем, як використання найманої праці громадян без оформлення трудових відносин, тобто «нелегальної» зайнятості.

Чому важливо працювати не за усною домовленістю, а бути працевлаштованим офіційно – уклавши трудовий договір з роботодавцем, 8 лютого на базі Андрушівського районного центру зайнятості в. о. начальника Андрушівське бюро правової допомоги Катерина Кривошей спільно з провідним фахівцем Любов Кайзер розповіли особам, що стоять на обліку.

За допомогою презентації озвучили переваги трудових відносин легально, адже саме у цьому випадку права людини, як найманого працівника, будуть захищені і особа зможете претендувати на соціальний пакет, гарантований державою. Легальна трудова діяльність – це основа соціальної захищеності працюючого населення.

Під час семінару фахівець бюро правової допомоги надала роз’яснення присутнім про порядок укладання трудового договору, цивільно-правової угоди, навела приклади переваг легальної зайнятості та проінформувала про види шахрайства в Україні. Впродовж семінару навели не мало прикладів, з якими стикалися фахівці бюро у своїй практиці щодо порушень та незахищеності громадян під час легальної та нелегальної зайнятості.

Подібні семінари пройшли в Бердичівському міському центрі зайнятості та Романівському районному центрі зайнятості під час яких фахівці місцевого центру та бюро всіляко інформувала населення про негативні наслідки «тіньової» зайнятості.

21.02.2017 - SZ 3

Начальник Любарського бюро Олена Зубко під час зустрічі з безробітними, які також є особами з інвалідністю зупинила увагу на особливостях роботи бюро, а саме: порядок звернення; перелік документів, які потрібно подавати для отримання допомоги; порядок надання адвоката тощо. Також сповістила присутніх про пільги для осіб з інвалідністю та порядок отримання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги. По закінченню семінару фахівець бюро надала чотири особисті консультації особам із інвалідністю.

21.02.2017 - SZ 1

Окрім подібних заходів, фахівці Бердичівського місцевого центру та бюро правової допомоги постійно проводять інформаційну робота як із зайнятим, так і з незанятим населенням під час проведення виїзних акцій, семінарів, презентацій, надають індивідуальні консультації.

10 лютого року працівники Пулинського бюро спільно з працівниками Пулинського РВК та Пулинського центру зайнятості провели плановий семінар-практикум із учасниками бойових дій, які проживають на території Пулинського району. В ході зустрічі присутнім розповіли про зміни до ЗУ «Про безоплатну правову допомогу», гарантії їх соціального захисту, порядок звернення за отриманням БПД. Під час семінару були надані відповіді на актуальні питання, а також особисті консультації з питань соціального захисту.

21.02.2017 - SZ 4