назад

Фахівці бюро правової допомоги проводять виїзні прийоми громадян

26.04.2017 - priom 2Для забезпечення доступу громадян до безоплатної правової допомоги, фахівці бюро продовжують здійснювати виїзні прийоми громадян. Так, 18 квітня начальник Брусилівського бюро правової допомоги Юрій Ободзінський провів виїзний прийом громадян у с. Осівці Брусилівської об’єднаної територіальної громади.

За кваліфікованою юридичною консультацією звернулося 8 громадян із питань, які стосувалися соціального забезпечення, земельного, трудового та спадкового законодавства.

26.04.2017 - priom 1

Також під час прийому, спілкуючись з громадянами, начальник Брусилівського бюро зазначив, що діяльність бюро правової допомоги спрямована на декілька цілей:

  • підвищення правової грамотності мешканців сільської місцевості та малих міст;
  • сприяння досудовому врегулюванню цивільних та адміністративних спорів і зменшення навантаження на судову систему;
  • зменшення ризику обмеження доступу до права і правосуддя для найбільш соціально вразливих суспільних верств внаслідок запровадження виключного права адвокатів на представництво в суді та браком адвокатів у сільській місцевості та малих містах;
  • зменшення домашнього насильства, дискримінації та попередження злочинності, насамперед, серед неповнолітніх;
  • посилення правової спроможності та правових можливостей територіальних громад;
  • сприяння більшій залученості територіальних громад до роботи сформованих ними органів місцевого самоврядування;
  • оперативна синхронна комунікація змісту реформ, які проводяться Урядом у сфері освіти, охорони здоров’я, соціальній та інших сферах, на рівень територіальних громад;
  • запобігання побутовій корупції на базовому рівні.

19 квітня працівники Пулинського бюро правової допомоги здійснили виїзний прийом громадян у Кошелівській сільській раді. Серед запитань, що найбільше хвилюють громадян пов’язані з реєстрацією речових прав, прийняття спадщини, виконання судових рішень, розподілу паїв між співласниками та отримання орендної плати. Фахівці бюро надали вичерпні відповіді та аргументовані роз’яснення на звернення громадян.

26.04.2017 - priom 4

Уже давно в практику роботи центрів правової допомоги та бюро надійно увійшла система здійснення не тільки комплексних виїздів, тобто, прийом громадян, а й проведення консультування за місцем проживання громадян.

19 квітня працівники Пулинського бюро відвідали за місцем тимчасового проживання в с. Кошелівка Пулинського р-ну внутрішньо переміщену сім`ю Сорокіних з Донецької області, смт. Луганське та сім`ю Крилових з м. Дебальцеве, Донецької області. Переселенцям надали правові консультації щодо можливості оформлення права власності на житловий будинок, оформлення пенсії як ліквідатору аварії на ЧАЕС, а також роз’яснили положення чинного законодавства щодо придбання житла у власність.

26.04.2017 - priom 3

Такі виїзні прийоми визначають найпроблемніші питання та надають можливість оперативно їх вирішувати, кожне з питань, які звучать на особистому прийомі надзвичайно важливі для людини, яка приходить за безоплатною правовою допомогу.

Довідково:
Брусилівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт Брусилів, вул. Лермонтова, 3, тел.:(04162) 3-00-95

Пулинське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт. Пулини, вул. Незалежності, 12, тел.:(04131) 3-12-19