назад
27.01.17

Фахівці Другого київського місцевого центру провели семінар «Розширення доступу до безоплатної правової допомоги та запобігання безробіттю»

16325483 1242389215815135 1203450755 o26 січня 2017 року в рамках реалізації Меморандуму про співпрацю з Державною службою зайнятості відбувся семінар для громадян, організований Оболонським районним центром зайнятості на тему: «Розширення доступу до безоплатної правової допомоги та запобігання безробіттю» за участі Другого київського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

В рамках заходу учасникам було роз’яснено порядок надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги, порядок звернення до відповідних місцевих центрів.

Також доведено інформацію щодо розширення кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу.

Відтепер безоплатну вторинну правову допомогу може отримати кожен, чий середньомісячний дохід не перевищує 3200 гривень, при цьому дохід інших членів родини не враховується.

Також безоплатна вторинна правова допомога надаватиметься внутрішньо переміщеним особам та особам, які претендують на отримання такого статусу, а також особам, які претендують на отримання статусу ветерана війни, у тому числі учасника бойових дій.

Крім того, безоплатна вторинна правова допомога ветеранам війни, у тому числі учасникам бойових дій, іншим особам, на яких поширюється дія Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту», надаватиметься не лише з питань їх соціального захисту, як це було раніше, а з будь-яких питань.