назад
10.12.19

Фахівці Голованівського місцевого центру святкували всеукраїнський день безоплатної правової допомоги з молоддю району

Про послуги, які можна отримати у центрах безоплатної вторинної правової допомоги, про доступ до єдиної бази правових консультацій WikiLegalAid та успішні кейси захисту прав дітей йшлося під час зустрічі учнів Голованівського ліцею ім. Т. Г. Шевченка з фахівцями Голованівського місцевого центру з надання БВПД.

Під час спілкування з учасниками заходу директорка місцевого центру Ольга Рибак розповіла про етапи розвитку системи безоплатної правової допомоги в Україні, альтернативні сервіси та пілотні проєкти системи.

Фахівчиня центру Тетяна Бойко пояснила дітям, як вони можуть отримати безоплатну правову допомогу. Зокрема зазначила, що правові консультації можна отримати, звернувшись до найближчого центру з надання БВПД, зателефонувавши до єдиного контакт-центру за номером 0-800-213-103 та презентувала учням довідково-інформаційну платформу WikiLegalAid.

Адвокатка системи БПД Оксана Задорожнюк надала дітям практичні поради, як діяти у разі затримання працівниками поліції та навела успішні приклади захисту прав дітей зі свого досвіду.

«Якщо вас затримала поліція, це зовсім не означає, що ви – злочинець. Ви не зобов’язані доводити свою невинуватість. Ви маєте право мати захисника і побачення з ним до першого допиту. Вимагайте, аби повідомлення батькам було здійснено якнайшвидше та нічого не підписуйте до появи батьків або захисника», – наголосила Оксана Задорожнюк.

Підсумовуючи захід, директорка Ольга Рибак, закликала дітей вирішувати свої проблеми лише у правовий спосіб.