назад

Фахівці Коростенського місцевого центру проводять семінари для людей з інвалідністю

26.04.2017 - seminar 212 квітня фахівці Овруцького бюро правової допомоги спільно з завідувачем сектору по роботі з інвалідами та ветеранами УПСЗН Овруцької РДА та провідним фахівцем з профорієнтації Овруцького РЦЗ провели інформаційний семінар для осіб із інвалідністю, що перебувають на обліку в районному центрі зайнятості.

Під час семінару основну увагу начальник Овруцького бюро Ольга Могилевець приділила функціям та видам послуг, які надають бюро правової допомоги, зокрема:

  • безоплатна  первинна правова допомога – надання правової інформації, консультацій та роз’яснень з правових питань, складання заяв, скарг та інших документів правового характеру (крім процесуальних), надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації;
  • вторинна безоплатна правова допомога включає: захист від обвинувачення; здійснення представництва інтересів осіб в судах, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, перед іншими особами; складання документів процесуального характеру.

Також детально розповіла про порядок отримання вторинної правової допомоги для осіб, що мають інвалідність, роздала методичні рекомендації та проінформувала присутніх про, те що з 1 квітня 2017 року стартувала Урядова програма «Доступні ліки» відповідно до якої пацієнти зможуть отримати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою.

14 квітня в Коростенському центрі зайнятості відбулося засідання за круглим столом на тему: «Працевлаштування учасників АТО та осіб з інвалідністю», в якому взяли участь фахівці Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Окрім того, на засіданні були присутні начальник відділу Управління праці та соціального захисту населення м. Коростень, начальник відділу Управління праці та соціального захисту населення Коростенського району, заступник директора Центру реабілітації населення, представники роботодавців, на підприємствах яких працюють учасники АТО, представники громадської організації «Гуртом легше».

26.04.2017 - seminar 1

Для початку засідання обговорили проблеми, які виникають при наданні послуг учасникам АТО та особам із інвалідністю, їх професійної та соціальної адаптації в суспільстві.

Інтегратор Коростенського місцевого центру Оксана Сергієнко проінформувала про кількість звернень та виданих доручень надання безоплатної вторинної правової допомоги адвокатам, питання з якими найчастіше звертаються до центру за правовою допомогою.

По закінченню заходу учасники прийшли до спільного рішення соціальних, побутових, правових проблем та обмінялися інформаційними матеріалами.

За детальними роз`ясненнями та консультаціями з будь-яких правових питань – звертайтесь до Коростенського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою м. Коростень, вул. Сосновського, 28-г, тел.: (04142) 5-09-45,49, або до бюро правової допомоги:

Лугинське бюро правової допомоги – смт. Лугини, вул. Горького, 8Г/42, тел.:(04161) 9-14-20
Малинське бюро правової допомоги – м. Малин, вул. Лисенка, 19, тел.:(04133) 9-74-20
Народицьке бюро правової допомоги – смт. Народичі, вул. Визволителів, 80, тел.:(04140) 2-16-41
Овруцьке бюро правової допомоги – м. Овруч, Героїв Майдану, 1/21, тел.:(04148) 4-51-55
Хорошівське бюро правової допомоги – смт. Хорошів, вул. Незалежності, 4, тел.:(04145) 3-36-59