назад
30.03.18

Фахівці Кременчуцького місцевого центру захистили інтереси сторони спадкового договору

raschety 1

У вересні 2017 року до Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги звернулася громадянка К. за допомогою, що передбачала складання процесуальних документів та представництво інтересів щодо розірвання спадкового договору.

За результатом розгляду звернення громадянки К. місцевим центром було надано безоплатну вторинну правову допомогу та призначено головного спеціаліста відділу представництва Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Олену Спіцину в якості її представника.

Оленою Спіциною був підготовлений позов та направлений до Крюківського районного суду м. Кременчук Полтавської області.

Судом було встановлено, що відповідач (набувач за спадковим договором) за справою не виконував свої обов’язки, які були передбачені умовами спадкового договору, зокрема, щодо: надання допомоги у сплаті комунальних послуг, забезпечення позивача лікарськими препаратам незалежно від їх вартості, виконання іншої побутової роботи по господарству (миття посуду, прибирання, витрушування килимів, постачання продуктів).

Невиконання своїх обов’язків відповідачем було підтверджено показаннями свідків, а також квитанціями про сплату позивачем комунальних платежів, фіскальними чеками на оплату ліків та квитанціями, які були оплачені позивачем за її кошти.

З урахуванням наведеного, виходячи із умов спадкового договору, який був укладений між сторонами передбачено, що обов’язки по вчиненню певних дій покладено на набувача, а відчужувач у спадковому договорі наділяється лише правом вимоги, тому набувач повинен довести належне виконання ним зобов’язань за договором.

На підставі вище наведеного, суд дійшов до висновку, що позовні вимоги К. про розірвання спадкового договору підлягають задоволенню.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову дорогу громадяни можуть звернувшись до Кременчуцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Кременчук, вул. Небесної сотні, 54, тел. (05366) 3-00-38.