назад

Фахівці Любарського бюро правової допомоги розповіли дітям-сиротам про адміністративну відповідальність неповнолітніх

14.11.2016 - internat 2У Любарській ЗОШ-інтернат для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування відбувся відкритий захід на тему: «Адміністративна відповідальність неповнолітніх. Права та обов`язки дитини», який був направлений на правове виховання підростаючого покоління – випускників закладу, а також формування у дітей правової культури.

Правове виховання може бути ефективним лише за умови створення правового простору серед дітей-сиріт на засадах взаємної довіри, поваги до прав і свобод, толерантності, забезпечення умов для розвитку у дітей почуття власної гідності.

Аби якнайкраще вплинути на правове виховання дітей-сиріт у заході взяли участь фахівці Любарського бюро правової допомоги. Начальник бюро Олена Зубко розповіла присутнім про кримінальну та адміністративну відповідальність дітей в Україні. Користуючись нагодою начальник бюро розповіла про розвиток системи безоплатної правової допомоги, функції бюро правової допомоги та результати роботи станом на початок листопада.

«Доводиться констатувати той факт, що діти, які виховуються без піклування батьків, зовсім непристосовані до жорстоких реалій сьогодення, – зазначила заступник начальника бюро Наталія Поварчук. – Закінчуючи школу і, ступивши у нове самостійне життя, вони як ніхто потребують соціально-правової допомоги від держави».

14.11.2016 - internat 1