назад

Фахівці місцевих центрів пройшли навчання щодо методики обчислення розміру винагороди адвокатів

160127 11У Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області 27 січня відбулося навчання для працівників відділів організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами місцевих центрів.

Метою проведеного навчання стало закріплення та удосконалення теоретичних та практичних навичок застосування методики обчислення розміру винагороди адвокатів, обговорення спірних питань, які виникають під час здачі звітності адвокатами, та підведення підсумків роботи за 2015 рік.

Виконуюча обов’язки директора Регіонального центру – менеджер з якості Валентина Волобуєва наголосила на важливості проведення якісного обчислення винагород адвокатам, адже від цього багато в чому залежить і подальша співпраця між центрами та захисниками.

З 1 липня 2015 року звіти та всі необхідні документи від адвокатів для нарахування їм винагороди за роботу приймають фахівці відділів організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами місцевих центрів, і за півроку роботи назбиралося багато питань щодо застосування методики та щодо того, як діяти при виникненні спірних питань. Тому навчання надзвичайно важливе для організації співпраці із адвокатами системи безоплатної вторинної правової допомоги.

160127 12

Учасники навчання на практиці провели обчислення розмірів винагород по кільком умовним справам, обговорили різноманітні спірні питання, які виникали під час роботи у 2015 році, ще раз детально зупинилися на основних положеннях методики обчислення розміру винагороди для адвокатів.

160127 13