назад

Фахівці Новомосковського бюро правової допомоги допомогли пенсіонерці зберегти майно

viber image2До Новомосковського бюро правової допомоги звернулась пенсіонерка Олександра В* яка потребувала допомоги у складанні процесуальних документів та представництва інтересів в державних органах. Як пояснила сама громадянка, вона випадково виявила, що її виписали з власної квартири. Звісно, згоди на це вона не давала, дітей та родичів у жінки немає, вона проживає одна.

Для того щоб зареєструвати право власності та знову прописати пенсіонерку в її квартирі, необхідно було подати запити в Бюро технічної інвентаризації та до міської ради, де жінка свого часу і отримувала житло. Як встановили фахівчині Новомосковського бюро правової допомоги, не всі документи громадянки було оформлено та право власності не зареєстроване своєчасно. Відповідно до Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» державна реєстрація речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, офіційне визнання і підтвердження державою фактів набуття, зміни або припинення речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав шляхом внесення відповідних відомостей до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно.

Отже, правники бюро для початку отримали рішення з міської ради про те, що Олександра В* дійсно є власницею квартири, в якій вона проживає. Після того як всі необхідні документи було зібрано, право власності оформили офіційно та громадянка змогла зареєструвати місце проживання. Таким чином, завдяки плідній та оперативній роботі начальника Новомосковського бюро правової допомоги Тамари Білокінь та головного спеціаліста бюро Тетяни Прокопець справу вдалося вирішити без звернення до суду та допомогти пенсіонерці зареєструвати своє майно та місце проживання.

Нагадаємо, що Другий дніпровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, проспект Слобожанський, 8, оф. 4. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 725-02-84; (068) 946-51-26; електронна пошта: dnipro2.dnipro@legalaid.dp.ua.

Новомосковське бюро правової допомоги розташоване за адресою: м. Новомосковськ, каб. 112. Графік роботи: пн-пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 93-750-84; електронна пошта: novomoskovske@legalaid.dp.ua.

Отримати безоплатну правову допомогу для захисту своїх прав можна в центрах/бюро правової допомоги, адреси яких можна дізнатись за телефоном єдиного контакт-центру системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово, безкоштовно).