назад

У Краматорську відбувся тренінг для адвокатів

20180202 111315На Донеччині активно запроваджуються Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі

 Наказом Міністерства Юстиції України № 4125/5 від 21.12.2017р затверджені Стандарти якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництва у кримінальному процесі, які є комплексом основних характеристик моделі гарантованого державою захисту, передбачених міжнародними правовими актами, законодавством України, у межах яких та з урахуванням узгодженої правової позиції із суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу (далі – клієнт) адвокат є незалежним в обранні правової позиції для здійснення активного та розумного захисту прав, свобод та законних інтересів всіма не забороненими законом способами.

20180202 112643

   Мету та цілі впровадження Стандартів, їх структуру та зміст, а також роль комісій з оцінювання якості повноти та своєчасності надання безоплатної вторинної правової допомоги в підвищенні стандартів надання адвокатами такої допомоги у цивільному та адміністративному процесі обговорювали адвокати Донеччини, які співпрацюють з Регіональним центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Донецькій та Запорізькій областях та Краматорським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

          Участь у тренінгу, який відбувся 02 лютого 2018 року в місті Краматорську Донецької області, прийняли більше 50 адвокатів які вже працюють в системі безоплатної правової допомоги та адвокати, які приймали участь в конкурсі та залучаються для надання безоплатної вторинної правової допомоги.

         Тренером-модератором тренінгу виступила директор Краматорського місцевого центру з надання БВПД  Вікторія Харенко. Вона розповіла про систему надання безоплатної вторинної правової допомоги, детально зупинилась на структурі та змісті стандартів якості надання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільному, адміністративному процесах та представництві у кримінальному процессі. Акцентувала увагу на меті та цілях стандартів якості. 

         Не були залишені без уваги і питання моніторингу якості надання адвокатами безоплатної вторинної правової допомоги, який здійснюють Координаційний центр з надання правової допомоги та Регіональні центри та ролі комісії з оцінювання якості, повноти та своєчасності надання адвокатами безоплатної правової допомоги, порядку її організації та діяльності.

         Наприкінці заходу Вікторія Харенко зауважила, що Стандарти якості ґрунтуються на принципах верховенства права, законності, незалежності адвокатської діяльності, пріоритету інтересів клієнта, компетентності та добросовісності у виконанні адвокатами своїх професійних обов’язків.  

За безоплатною правовою допомогою, юридичними консультаціями та роз’ясненнями законодавства звертайтесь до установ системи безоплатної правової допомоги:

Краматорський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги – Донецька область, м. Краматорськ, вул. Академічна, буд.20 тел: (099) 266-91-62

Торецьке бюро правової допомоги – м. Торецьк, вул. ГероївПраці, 3, тел.: (099) 478-67-48,

Костянтинівське бюро правової допомоги – м. Костянтинівка, вул. Театральна, 5, тел.: (099) 621-91-72

Дружківське бюро правової допомоги – м. Дружківка, вул. Короленка, 1, тел.: (095) 926-42-07,

Добропільське бюро правової допомоги – м. Добропілля, вул. Незалежності, 35, тел.: (095) 209-70-74,

Слов’янське бюро правової допомоги – м. Слов’янськ, вул. Університетська, 47, тел.: (066) 368-00-63

Бахмутське бюро правової допомоги – м. Бахмут, вул. Василя Першина, буд. 11, тел.: (050) 654-76-61,

Авдіївське бюро правової допомоги – м. Авдіївка, вул. Молодіжна, буд.1, тел.: (050) 545-56-78,

Лиманське бюро правової допомоги – м. Лиман, вул. Пушкіна, буд. 12 б, тел.: (095) 688-54-64,

Олександрівське бюро правової допомоги – смт. Олександрівка, вул. Самарська, 5, тел.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103