назад
01.03.18

Фахівці Новосанжарського бюро правової допомоги допомогли клієнтці встановити факт родинних відносин

5923d91f8630c

У листопаді 2017 року до Новосанжарського бюро правової допомоги звернулася громадянка К., яка являється сестрою та представником громадянина О. по довіреності. Вона повідомила, що відомості щодо родинних відносин між нею та братом було втрачено, оскільки громадянин О. народився в Республіці Казахстан, де було складено актовий запис про народження з допущенням грубих помилок у написанні прізвищ і власних імен батьків. Тому з метою укладення договору дарування між нею та громадянином О. потрібно встановити родинні зв’язки, оскільки в такому випадку відпаде необхідність сплачувати податок на прибуток, адже ст. 174 Податкового кодексу України звільняє рідних братів і сестер від сплати такого податку.

Також громадянка К. повідомила, що громадянин О. має двох свідків, які можуть підтвердити родинні відносини та довідку про народження, яка надійшла на запит з Республіки Казахстан.

Працівники Новосанжарського бюро правової допомоги повідомили громадянці К. порядок надання безоплатної вторинної правової допомоги, та після надання громадянкою усіх необхідних документів, прийняли звернення, як від представника за довіреністю громадянина О., який є особою з інвалідністю та самостійно звернутися до бюро не мав можливості.

         Для надання громадянці О. безоплатної вторинної правової допомоги було уповноважено головного спеціаліста відділу Наталію Кірнос, яка склала заяву окремого провадження про встановлення факту родинних відносин.

         21 грудня 2018 року відбулося судове засідання, в ході якого, спираючись на письмові докази та показання свідків вдалося встановити факт родинних відносин.

         23 січня 2018 року рішення набрало законної сили.

Нагадаємо, детальну інформацію з питань надання правової допомоги можна отримати у Першому полтавському місцевому центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2 з понеділка по п’ятницю з 9.00 до 18.00 або за тел. (0532)50 27 22.

Новосанжарське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: с-ще. Нові Санжари, пл. Перемоги, 11, тел. (05344) 3-28-60.

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги – 0 800 213 103 звінки безкоштовні зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України, цілодобово).