назад

Правова допомога стала ще ближчою для клієнтів пробації Чутівщини

28337857 2043274559276769 7733056815234813206 o

26 лютого 2018 року Перший полтавський місцевий центр з надання БВПД та Чутівський районний сектор з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України закріпили співпрацю шляхом підписання відповідного Меморандуму. Даний крок є свідченням того, що співпраця між установами сприятиме налагодженню зв’язків ефективних комунікаційних зв’язків та  підтверджує факт, що системі безоплатної правової допомоги все більше довіряють у суспільстві.

        «Доступ осіб, які свого часу переступили межу закону до безоплатної правової допомоги, допоможе останнім стати на шлях виправлення, і, найважливіше, стане вагомим кроком до їхньої ресоціалізації, що в подальшому забезпечить адаптацію до нормальних умов життя і діяльності в правовому полі»,- зазначив керівник Чутівського бюро правової допомоги Анатолій Турчин.

Клієнти пробації повинні одержувати якісні правові консультації і володіти інформацією про механізм їх захисту та реалізації на практиці. Система безоплатної правової допомоги створить для останніх такі умови, коли кожен, хто цього потребує, відповідно до чинного законодавства отримає у повному обсязі весь спектр необхідних юридичних послуг.

«Саме завдяки фахівцям системи безоплатної правової допомоги особи з числа засуджених та особи, що відбули покарання, будуть володіти необхідними правовими аспектами дотримання законів та правил поведінки у суспільстві, що з часом матиме позитивний вплив на динаміку зменшення злочинності в країні», – додав начальник Чутівського районного сектору з питань пробації Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України, Володимир Гриценко.

       Сторони досягнули домовленостей щодо співпраці у сфері правопросвітництва шляхом проведення різних форм заходів та, зокрема, присвячених безпосередньо реалізації загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!», а також організації доступу до правової допомоги через функціонування дистанційних пунктів. Відтепер щомісячно усі відвідувачі вищевказаної установи мають змогу отримати якісні правові послуги, юридичні консультації та роз’яснення чинного законодавства від фахівців Чутівського бюро правової допомоги.

        Нагадуємо, що отримати фахову юридичну допомогу громадяни можуть звернувшись до Чутівського бюро правової допомоги, яке знаходиться за адресою: смт Чутове, вул. Набережна,15.

Перший полтавський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Полтава, вул. Міщенка, 2.

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.