назад
15.11.17

Фахівці Новоукраїнського бюро правової допомоги активно підвищують правову обізнаність учнів

0113 жовтня 2017 року, у рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я маю право!», з метою підвищення правової свідомості молоді та інформування щодо механізмів захисту їхніх прав у повсякденному житті у правовий спосіб, Валерія Аношкіна, головний спеціаліст Новоукраїнського бюро правової допомоги провела лекцію на тему: «Протидія домашнього насильства» серед вихованців Державного навчального закладу «Професійно-технічне училище № 40» у м. Новоукраїнка.
«Насильство в сім’ї є однією з найбільш розповсюджених форм порушення прав  людини. У більшості випадків протиправні дії проти когось із членів родини супроводжуються актами агресії, приниження та жорстокої поведінки.  Подібні дії з боку насильника  приводять до негативного  фізичного, психічного та соціального стану здоров’я постраждалої особи чи кількох осіб, членів цієї родини. Здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, протидія та запобігання будь-яким  його проявам, надання правової допомоги  особам,  які потерпають від насильства в сім’ї мають закону підтримку на рівні держави», – наголосила Валерія Аношкіна.  
 
02
 
Також  фахівець бюро правової допомоги  розповіла учням, що основним Законом України щодо захисту сім’ї від насильства є Конституція України, у якій зазначено, що ніхто не може бути підданий катуванню, жорстокому, нелюдському або такому, що принижує його гідність, поводженню чи покаранню. Законом України «Про попередження насильства в сім’ї» визначено органи, на які покладається здійснення заходів з попередження насильства в сім’ї, їхні повноваження та відповідальність осіб, які вчинили насильство в сім’ї.
Під час лекції, учасники заходу обговорили, які види домашнього насильства існують, як діяти у випадках жорстокого поводження з дітьми  та куди в першу чергу звертатися у подібних ситуаціях.
Також спеціаліст бюро провела з учнями інтерактивну гру «Як подолати сварку?». Під час гри,  учні відтворювали різні життєві ситуації, під час яких найчастіше відбуваються сварки, та  шукали шляхи  вирішення.
 
03
 
Наприкінці заходу присутні отримали інформаційні матеріали з питань захисту прав громадян. Також  відповідні буклети були розміщені на стендах в приміщенні навчального закладу.
До Голованівського місцевого центру з надання БВПД можна звернутись за адресою: смт Голованівськ, вул. Ціолковського, 1.
Тел.: (05252) 2-25-83, 068 834 77 45, 093 423 33 73.
Адреси бюро правової допомоги:
Бобринецьке бюро правової допомоги
м. Бобринець, вул. Незалежності, 80
Гайворонське бюро правової допомоги
м. Гайворон, вул. Великого Кобзаря, 20
Маловисківське бюро правової допомоги
м. Мала Виска, вул. Центральна, 62
Новоукраїнське бюро правової допомоги
м. Новоукраїнка, вул. Покровська, 67
Благовіщенське бюро правової допомоги
м. Благовіщенське, вул. Ореста Гуменюка, 8
Вільшанське бюро правової допомоги
смт Вільшанка, вул. М. Лагонди, 30
Добровеличківське бюро правової допомоги
смт Добровеличківка, вул. Центральна, 103/7
Новоархангельське бюро правової допомоги
смт Новоархангельськ, вул. Пушкіна, 28.
Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.