назад

Експериментуємо і співпрацюємо із представниками ЗМІ

{loadposition slides13} 

14 листопада 2017 року на запрошення фахівців системи безоплатної правової допомоги журналісти долучились до проведення тренінгу для інтеграторів місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги області на тему: «Статті: чітко, зрозуміло, корисно».

Як відмовитись від стереотипів, використовувати нові стандарти, подавати інформацію простою мовою – обговорювали під час зустрічі у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги. «Не лише говоримо про проблему, а й про те, як її вирішити. В такому разі інформаційні сайти державних установ збільшуватимуть кількість переглядів і, відповідно, рейтинг, – висловив свою думку під час тренінгу журналіст Олег Тудан. – До того ж, складна термінологія, незрозумілі пересічним буковинцям скорочення, надто багато офіціозу і цифр – це відлякує читача».

Журналіст Телевізійної служби новин каналу «1+1» Олег Тудан поділився власним досвідом. «Хочеться бачити більше життєвих історій, та загалом сайт Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Чернівецькій області доволі дружній до читача та легко сприймається», – розповів він фахівцям системи БПД.

Своїм досвідом поділилась і головний редактор сайту «promin.cv.ua» Надія Карбунар. «Звичайно, людей найбільше цікавлять їхні проблеми – не статистика, ні звіти, ні робочі зустрічі. Хоча, зрозуміло, що на офіційних сайтах розміщення такої інформації виправдано», – сказала представниця ЗМІ.

На завершення начальник відділу комунікацій та доступу до публічної інформації Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ольга Андріцька подякувала представникам ЗМІ за співпрацю. «Ми докладаємо багато зусиль, щоб система безоплатної правової допомоги ставала ще доступнішою для буковинців. Але не менш важливо, наскільки кожен з нас обізнаний, чи знає свої права і куди в разі потреби звертатись по правову допомогу. І в цьому помічником для буковинців є наш інформаційний сайт. Ми відкриті до нового і щиро вдячні кожному, хто нам допомагає», – сказала комунікатор.

Від інформаційних сайтів до соціальних мереж. Наступного разу журналісти із фахівцями системи безоплатної правової допомоги говоритимуть про сторінки у соціальних мережах.

Контактна інформація! Звернутися по допомогу до фахівців Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Чернівецькій області можна за адресою: Чернівецька область, м. Чернівці, вул. Василя Аксенина, 5. Телефон: (0 372) 55 31 38.

Єдиний телефонний номер системи БПД – 0 800 213 103
(дзвінки на вказану телефонну лінію зі стаціонарних та мобільних телефонів в межах України є безкоштовними та приймаються цілодобово).