назад

У Дрогобичі відбувся круглий стіл з питань соціально-правового захисту учасників АТО

Stryi stil13 листопада 2017 року заступник начальника Дрогобицького бюро правової допомоги Петро Габрівський взяв участь у Дні відкритих дверей, що проводився у Дрогобицькій міськрайонній філії Львівського обласного центру зайнятості в рамках тижневика «Під одним дахом».

У рамках цього заходу відбувся круглий стіл, присвячений питанням соціально-правового захисту учасників АТО, за участі фахівців Стрийського місцевого центру з надання БВПД, центру зайнятості, представників управління Пенсійного фонду України та структурних підрозділів виконавчого комітету Дрогобицької міської ради і Дрогобицької районної державної адміністрації, а також самих учасників бойових дій на Сході України.

Учасники АТО мали змогу отримати консультацію з приводу реалізації свого права на пільги, передбачені чинним законодавством для ветеранів війни. Найбільше питань виникало з приводу отримання земельних ділянок у власність, надання пільгових кредитів на ведення бізнесу, а також щодо медичного забезпечення учасників бойових дій та членів їх сімей.

Stryi stil2

Крім цього Петро Габрівський нагадав присутнім про те, що ветерани війни та особи, на яких поширюється дія Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” є суб’єктами права на безоплатну вторинну правову допомогу незалежно від їхнього доходу та запропонував у разі наявності потреби у правовій допомозі звертатися до Дрогобицького бюро правової допомоги, що знаходиться за адресою: м. Дрогобич, вул. Л. Українки, 70.

Нагадаємо, за інформацією з питань отримання правової допомоги звертайтесь у Стрийський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги за адресою:

м. Стрий, вул. О. Бачинської, 1А; конт. тел. (0245)7-01-44.

Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Львівській області

Адреса: м. Львів, вул. Валова, 31, 4 поверх; тел./факс: (032)236-74-95.

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України).