назад

Фахівці Попільнянського бюро правової допомоги провели семінар для соціальних працівників територіального центру

19.09.2016 - seminar (2)16 вересня у приміщенні територіального центру соціального обслуговування Попільнянської районної державної адміністрації начальник Попільнянського бюро правової допомоги Юрій Харчук провів семінар для соціальних працівників на тему: «Безоплатна правова допомога населенню. Специфіка консультування людей похилого віку». Дана аудиторія була обрана не випадково, адже працівники центру щодня контактують з особами з інвалідністю, ветеранами війни та іншими незахищеними верствами населення.

Слід відзначити, що семінар складався не тільки з теоретичної частини, а й з практичних занять. Соціальні робітники отримали кваліфіковані поради та роз’яснення, як вирішити проблемні питання їх підопічних за допомогою залучення до справ адвокатів системи БПД.

Юрій Харчук надав грунтовні відповіді на запитання, що виникають під час роботи з людьми похилого віку, яких найбільше турбує оформлення заповіту, субсидій, реєстрація нерухомості, нарахування пенсій.

Також розповів про правила надання безоплатної правової допомоги особам з інвалідністю, яким важко пересуватися та самотужки завітати до бюро. Нагадав, що в разі необхідності фахівці місцевого центру та бюро правової допомоги здійснюють виїзні консультування громадян за місцем проживання.

«Своєчасне надання безоплатної первинної та вторинної правової допомоги – це запорука гарного результату у вирішенні проблемних питань мешканців нашого району», – констатував начальник Попільнянського бюро правової допомоги Юрій Харчук.