назад
22.12.17

Фахівці Путивльського бюро надавали первинну правову допомогу

SuM 171221 0120 грудня начальник в Путивльського бюро правової допомоги Георгій Шатілін консультував клієнтів Сумського місцевого центру.

Питання, з якими звернулися громадяни, стосувалися цивільного та житлового права. Громадянка отримала правову консультацію щодо умов виконання договору позики. Інший клієнт отримав кваліфіковану правову допомогу з питання виселення «небажаного» мешканця з власного житла. Особі було роз’яснено конституційні гарантії права на житло, правові підстави виселення з жилого приміщення, досудове врегулювання спірного питання, а також порядок звернення до суду за наявних підстав. Георгій Шатілін зазначив: «Якщо незаконні мешканці порушують це право, то закон стає на бік власника житлового приміщення».

Також особам, які звернулися, було розказано про переваги системи безоплатної вторинної правової допомоги. Ця система, як соціальний проект уряду, завжди стоїть на захисті закону та інтересів громадян, за потреби може виступати захисником їхніх порушений прав в суді.