назад

У Апостоловому та Зеленодольську пройшов конкурс соціального плаката “Ти маєш право”

25589846 1545527188857708 179844371 nУ листопаді цього року Перший криворізький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги виступив з ініціативою проведення конкурсу соціального плаката та інфографіки “Ти маєш право” серед старшокласників в Апостолівській та Зеленодольській об’єднаних територіальних громадах. Днями було підбито підсумки конкурсу.

14 листопада пройшов перший етап проведення конкурсу – стратегічні сесії, під час яких молодь дізналась про права людини та інструменти їх захисту, переглянула соціальні ролики, ознайомилась з загальнонаціональним проектом “Я маю право!” та умовами оголошеного конкурсу. Слід зазначити, що проведення конкурсу стало можливим завдяки підтримці з боку Апостолівської та Зеленодольської міських рад, які в 2017 році затвердили відповідні місцеві програми інформування громадян про доступ до безоплатної правової допомоги.

Отже, 11 грудня, з нагоди Всесвітнього дня захисту прав людини, у Зеленодольську, в приміщенні Зеленодольської загальноосвітньої школи №2, зібрались старшокласники, які презентували свої напрацювання у двох номінаціях. Загалом було представлено 16 робіт конкурсантів на правову тематику. Учні через малюнок передали своє бачення права на життя, освіту, всебічний розвиток, сім’ю, кіберзалякування та кібернасильство. Діти прониклись темою захисту своїх прав і представили журі як прекрасні зразки образотворчого мистецтва, так і влучні, змістовні інфографіки. Слід зазначити, що всі роботи пронизані любов’ю та почуттям патріотизму.  Серед переможців, які посіли перше місце — Юлія Яцишина з інфографікою “Кібербулінг” та Людмила Барбега з малюнком “Права як крила”.

Переможцями конкурсу соціального плаката стали:
І місце – Барбега Людмила (учениця Зеленодольської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №2).
ІІ місце – Шулежко Діана (учениця АРЛІ).
ІІІ місце – Лотоцька Валерія (учениця Великокостромської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів)
Переможцями конкурсу у номінації «Інфографіка» стали :
І місце – Яцишина Юлія (Зеленодольський центр позашкільної роботи).
ІІ місце – Толкачова Юлія (Великокостромська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів).
ІІІ місце – Дашко Владислава (Великокостромська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів).

У Апостолівській громаді підбиття підсумків пройшло 14 грудня. Участь приймало 8 закладів загальної середньої освіти Апостолівської міської ради. Діти демонстрували театральні доробки, вокальні та танцювальні номери, у яких висловили бажання жити у правовій державі, де права не порушують, бути активним громадянином, який захищає свої права. Акцент було зроблено на попередженні насильства та торгівлі людьми, забезпеченні права на життя, яке дуже актуальне в умовах війни. Поки журі підбивало підсумки, начальник відділу правопросвітництва Першого криворізького місцевого центру з надання БВПД Наталя Кожем’яка провела тренінг для дітей та дорослих “Як захищати свої права?”. За результатами оцінки змісту робіт та їх презентацій було визначено переможців.

У номінації “Соціальний плакат” переможцями стали:

І місце – Володимирівська філія опорного навчального закладу «Апостолівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1».

ІІ місце – Апостолівська загальноосвітня школа  І-ІІІ ступеню № 4, Українська  загальноосвітня школа І-ІІІ ступеню, Широчанський навчально-виховний комплекс.

ІІІ місце – Апостолівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступеню № 3.

Переможці у номінації «Інфографіка»:

І місце – Маломуж Анна – учениця 10 класу опорного навчального закладу «Апостолівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1».

ІІ місце – команда Кам’янської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеню.

ІІІ місце – Маломуж Володимир – учень 9 класу опорного навчального закладу «Апостолівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 1» та Попейко Дар’я – учениця 9 класу Апостолівської школи № 4.

Проведений конкурс показав, наскільки актуальною та своєчасною є піднята проблема серед дітей. Вони під час презентацій вчились самі та вчили інших, озвучували креативні методи і шляхи захисту своїх прав. А ще конкурс став чудовим прикладом співпраці з місцевою владою – дуже важливою є активна позиція міськрад із заохочення нового і прогресивного. Організаційна підтримка на місцях здійснювалась методистами відділу освіти виконкому Апостолівської міської ради Антоніною Бородай та відділу соціального захисту, освіти, культури, охорони здоров’я, спорту та роботи з молоддю  Зеленодольської міської ради Тетяною Фандюшиною.

Нагадуємо, що Перший криворізький  місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги розташований за адресою: м. Кривий Ріг, вул. Качалова, 2 (пл. О. Поля), тел. (056)405-54-04; (098)040-83-70.  Графік роботи: понеділок – п’ятниця, 8.00 – 17.00.Звертайтесь за захистом своїх прав, а ми вам в тому допоможемо!

Адреси інших центрів та бюро можна дізнатись за телефоном гарячої лінії 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/12/14{/gallery}