назад

Фахівці Регіонального та місцевих центрів з надання БВПД надаватимуть юридичну підтримку соціальному проекту «Житомир – не смітник»

27.01.2017 - soz proekt 526 січня заступник директора Регіонального центру Наталія Радушинська взяла участь у прес-конференції ГО «Агенція Регіонального Розвитку молодь України» та ГО «ХХІ покоління», присвяченій запровадженню у місті Житомирі соціального проекту «4usto – Я за чисте місто!» в рамках проекту «Житомир – не смітник».

У прес-конференції також взяли участь представники Управління поліції у місті Житомирі, Управління комунального господарства Житомирської міської ради.

27.01.2017 - soz proekt 1

Під час заходу Наталія Радушинська розповіла присутнім про роботу Регіонального та місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, а також про основні функції бюро правової допомоги.

27.01.2017 - soz proekt 3

«У 2016 році більше 5 тис. громадян скористалися послугами безоплатного адвоката. Більше 10 тис. громадян звернулися до центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги за юридичною консультацією, – відмітила заступник директора Регіонального центру. – З моменту відкриття бюро (1 вересня 2016 року) понад 5 тис. громадян, які живуть у віддалених районах Житомирської області, отримали кваліфіковані юридичні консультації.

У бюро кожен може скористатись електронними сервісами Міністерства юстиції України та отримати безоплатну юридичну консультацію. Соціально незахищені громадяни  (люди, що мають дохід менше прожиткового мінімуму, інваліди, учасники бойових дій, в тому числі АТО, діти–сироти) одночасно мають доступ і до безоплатної вторинної правової допомоги – складання процесуальних документів та представництва в суді».

27.01.2017 - soz proekt 4

«Також діяльність центрів правової допомоги насамперед спрямована на правоосвітництво та підвищення правової грамотності житомирян, – продовжила Наталія Радушинська.Тому працівники центрів та бюро будуть активно інформувати громадян не тільки про можливість отримати безоплатну правову допомогу, але й про відповідальність за створення стихійного звалища відходів, викидання сміття з автомобіля, залишання сміття в місцях відпочинку, тютюнопаління в громадських місцях тощо».

Також Наталія Радушинська розповіла про наявні практичні правові методи контролю порушень громадянами належного стану навколишнього середовища, які, на її думку, варто разом із проектом «Житомир – не смітник» впровадити у Житомирській області.