назад
11.04.17

Фахівці Сновського бюро правової допомоги сприяли у вирішенні проблем сім’ї вимушених переселенців

BPDУ жовтні минулого року до спеціалістів Сновського бюро правової допомоги звернулася клієнтка з проханням допомогти їй у вирішенні ряду правових проблем.
Життєва ситуація, у якій опинилася жінка, стосувалася стягнення з колишнього чоловіка заборгованості по сплаті аліментів на утримання їх неповнолітнього сина. До початку АТО сім’я проживала на Донбасі, однак у зв’язку із конфліктом на сході України періодичні виплати на утримання дитини припинилися, органи державної виконавчої служби перестали працювати. За цей час син клієнтки виріс та вступив до вищого навчального закладу, у зв’язку із чим зросли матеріальні витрати на його утримання.

Після зміни свого місця проживання жінка вирішила поновити втрачені виконавчі документи. Для відновлення прав переселенки було призначено адвоката Григорія Лизака, який склав позовну заяву та здійснив представництво жінки в суді, щодо стягнення аліментів на утримання повнолітньої дитини, яка продовжує навчатися. За сприяння фахівців районного управління праці та соціального захисту населення та центру зайнятості клієнтка отримала статус переселенки, стала на облік як безробітна. Так, як виконавче провадження приймається до виконання за місцем проживання, перебування, роботи боржника або за місцезнаходженням його майна, були вжитті заходи, щодо розшуку боржника та забезпечення пред’явлення до виконання виконавчих документів.
03 квітня цього року жінка знову завітала до Сновського бюро правової допомоги і повідомила, що їй відновлено виплату аліментів на утримання сина та вона знайшла роботу і працевлаштувалась.
Нагадуємо, що фахова правова допомога надається Сновським бюро правової допомоги з 9-00 до 18-00 з понеділка по п’ятницю за адресою: м. Сновськ, вул. Миру, 51а т. 2-13-48.
Також, за правовою допомогою звертайтесь до Менського місцевого центру з надання БВПД 9-00 до 18-00 за адресою: м. Мена, вул. Героїв АТО, буд. 9. тел: 3-30-01.
Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103