назад

Фахівці системи безоплатної правової допомоги Дніпропетровщини поділились досвідом вирішення проблемних питань ветеранів АТО

IMG 724529 березня у Дніпровській міській раді пройшла практична конференція для представників державних установ та громадських організацій «Поширення кращого досвіду вирішення соціально-правових питань, що виникають перед ветеранами АТО». Захід було організовано БО «Всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє». Участь у ньому взяли і фахівці системи безоплатної правової допомоги Дніпропетровщини.

Привітала учасників конференції директор департаменту соціальної політики Дніпровської міської ради Людмила Козловська. «Ми з вами робимо спільну добру справу – допомагаємо учасникам АТО, їхнім родинам, внутрішньо переміщеним особам, тому дуже важливо, щоб наші дії були скоординовані. Саме з цією метою і проходять подібні заходи», – підкреслила Людмила Козловська, закликавши присутніх до конструктивного діалогу.

В. о. начальника управління з питань учасників АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб Сергій Звірко розповів про міську програму підтримки бійців та їхніх рідних «Родина героя». У рамках цієї програми передбачено матеріальну допомогу сім’ям загиблих та сім’ям військових, які отримали статус полонених або зниклих безвісти учасників АТО.

Вже не один рік поспіль опікується інтересами соціально-незахищених верств населення всеукраїнський благодійний фонд «Горєніє». Про активну діяльність у напрямку налагодження роботи з підтримки учасників антитерористичної операції та членів їх сімей розповів присутнім Денис Гречко, президент БО «ВБФ «Горєніє».

Людмила Яцуба, директор Регіонального центру з надання безоплатної правової допомоги у Дніпропетровській області, зазначила, що сьогодні однією з основних потреб людей, які потрапили у зону ризику в зв’язку із проведенням АТО, є необхідність професійної та оперативної юридичної консультації. «Саме на реалізацію потреб цієї категорії громадян у правовій допомозі, відповідно до змін, внесених до закону України «Про безоплатну правову допомогу» спрямовано роботу місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги. – розповіла очільниця Регіонального центру. – Від початку 2017 року з усіх зареєстрованих звернень до місцевих центрів та бюро 15 % складають звернення від ветеранів  війни та учасників бойових дій. Це третя за обсягом звернень категорія громадян після малозабезпечених осіб та осіб з інвалідністю». Людмила Яцуба також повідомила, що 80% з усіх звернень – це потреба у правовій інформації та консультації  учасників АТО, двадцяти відсоткам з яких необхідно представництво інтересів у суді.

Учасники конференції також обговорили програми, передбачені для ветеранів АТО, психологічні аспекти роботи з АТОвцями та членами їх сімей та обмінялись позитивними практиками вирішення проблем соціального характеру.

Нагадаємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Дніпропетровській області знаходиться за адресою:м. Дніпро, вул. Старокозацька 56, 5 поверх, кабінети 501, 502, 503, 509, 519.

Адреси інших місцевих центрів та бюро правової допомоги можна переглянути тут. Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням безоплатної правової допомоги, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії –0 800 213103.

{gallery}news/2017/03/21{/gallery}