назад

Про захист медичних прав говорили на навчанні параюристів у Конотопі

KoM 2017 30 03 Parayuristy30 березня на базі Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги відбулося навчання молодих параюристів. Ініціативна група із студентів Конотопського індустріально-педагогічного технікуму, які, в майбутньому, планують працювати соціальними працівниками, погодилися пройти спеціалізоване навчання та в подальшому співпрацювати, на волонтерських засадах, по розповсюжденню інформації про безоплатну правову допомогу. Сьогоднішнє заняття було присвячене питанням захисту медичних прав паліативних хворих.

 

Начальник відділу правопросвітництва Валентина ВОЛІК розповіла присутнім про чинне законодавство в сфері медичного права; окреслила коло питань, які можуть бути кваліфіковані як порушення прав пацієнтів та надала алгоритм дій по захисту їх прав. Учасники заходу розглянули справи, якими опікувалися адвокати та працівники центру, по відновленню порушених медичних прав та обговорили матеріали радіопередачі «Ген справедливості» на Громадському радіо за участі працівників та клієнтів центру з вище зазначеної теми. Присутні обговорили також питання особливостей спілкування з клієнтами та методику проведення інформування з правових медичних питань.

Марина СИВЕЦЬ, викладач психології та соціальних дисциплін, ознайомила присутніх із методами саморегуляції при спілкуванні із різними типами клієнтів.

Оксана КОЗІНА запропонувала розробити програму відвідування дитячого відділення Конотопської ЦРЛ з метою практичного ознайомлення суті захисту медичних прав. В дружній, неформальній атмосфері було складено план діяльності волонтерської ініціативи на наступний місяць. Присутні переглянули відеоролик «Що таке паліативна допомога?», який створено за участі працівників місцевого центру та отримали інформаційні матеріали з теми заняття.

Довідково: Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43

Телефон (05447) 6-23-47

Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua

Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Конотоп та Конотопський район,

м. Буринь та Буринський район,

м. Ромни та Роменський район,

Липово – Долинський та Недригайлівський райони Сумської області.

 

Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103