назад

У м. Глухові відбулося підготовче засідання міської міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення

ShM 2017 03 29 GLUHOV MKMR29 березня  заступник начальника відділу «Глухівське бюро правової допомоги» Богдан БАЛИЦЬКИЙ  здійснив робочий візит до Глухівської міської ради для обговорення питань які будуть винесені на засідання міжвідомчої координаційної ради з правової освіти населення.

«Пріоритетними напрямами державної політики на сучасному етапі є виховання правової культури та формування правосвідомості громадян, розвиток правової освіти населення. Правова освіта є складовою частиною системи освіти і має на меті формування високого рівня правової культури та правосвідомості, її ціннісних орієнтирів та активної позиції громадян як членів громадського суспільства. Правова освіта – це необхідний елемент правової культури», – зазначив Богдан БАЛИЦЬКИЙ.

У ході зустрічі  з представниками ради було розроблено порядок та план роботи для проведення засідання міжвідомчої координаційно-методичної ради з правової освіти населення.

Під час зустрічі було обговорено зміни до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» в частині кола осіб, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу та  порядок надання   безоплатної правової допомоги для населення міста органами місцевого самоврядування. 

По завершенню робочої зустрічі з працівниками Глухівської міської ради досягнуто домовленості щодо більш максимальних спільних дій по наданню якісної безоплатної правової допомоги   та роз’яснень  в законодавстві серед мешканців міста.

Учасники робочої зустрічі отримали інформаційні матеріали про систему безоплатної правової допомоги в Україні, виготовлені Координаційним центром та інформаційні буклети розроблені працівниками Глухівського бюро правової допомоги з інформацією про правові послуги, що надає бюро та контактними даними для розповсюдження серед населення міста.

 

Для отримання безоплатної правової допомоги просимо звертатися у Глухівське бюро правової допомоги: м. Глухів, вул. Шевченка, 4, тел. (05444) 7-07-20, 7-07-12.