назад

Фахівці системи безоплатної правової допомоги консультують мешканців села Іванівці Кельменецького району

DSC01546В рамках виконання проекту «Центри безоплатної первинної правової допомоги в об’єднаних територіальних громадах Чернівецької області» Кельменецьким місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги у співпраці з представниками адвокатури регіону проведено виїзне консультування для жителів села Іванівці Кельменецького району.

За цим проектом мешканці с. Іванівці Кельменецького району, с. Романківці та с. Вашківці Сокирянського району, а також с. Рукшин та с. Клішківці Хотинського району мають можливість отримувати професійні консультації з будь-якого правового питання від практикуючих юристів/адвокатів.

DSC01553Так, на базі Іванівецької сільської ради таке консультування громадян проводили представник Кельменецького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Роман Попович та адвокат Олександр Іванічек.

За підсумками проведеного прийому громадян з’ясувалося, що мешканці села потребували надання первинної правової допомоги, зокрема з питань правового врегулювання аліментних правовідносин, порядку відкриття спадщини, оформлення спадкових прав на майно, реалізації права на соціальне забезпечення та гарантій його захисту, тощо.

Завдяки проекту «Центри безоплатної первинної правової допомоги в об’єднаних територіальних громадах Чернівецької області» мешканці об’єднаних територіальних громад Кельменецького, Сокирянського та Хотинського районів мають можливість отримувати такі правові послуги за відповідним графіком раз на місяць.

Нагадаємо, реалізація зазначеного проекту проводиться за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти за підтримки Уряду Канади та Міжнародного фонду «Відродження» у рамках грантової програми «Інтеграція первинної і вторинної безоплатної правової допомоги на рівні територіальних громад».