назад
17.08.17

Фахівці системи БПД Дніпропетровщини стали учасниками Школи громадської дії

20638902 467808726914761 1199576766805614967 nПредставники Першого дніпропетровського та Першого криворізького місцевих центрів з надання БВПД Владислав Колесников і Наталя Кожем’яка взяли участь у чотириденному інтенсиві “Школа громадської дії” в рамках проекту USAID “Громадяни в дії”, що проходив у м. Києві з 3 по 6 серпня 2017 року.

За час навчання учасники Школи громадської дії ознайомились з особливостями проектного менеджменту, розібралися з “анатомією” громадського об’єднання, особливостями реєстрації, збереження статусу неприбутковості та позитивними сторонами його створення, взяли участь у майстер-класах з підготовки адвокаційної кампанії, направленої на захист прав соціально незахищених верств населення.

Підтвердженням здатності швидкої самоорганізації та ефективної комунікації учасників стало практичне рольове завдання, за умовами якого присутні розділились на дві команди. Кожна з команд утворила сценовану міську раду з власним депутатським корпусом, мером, апаратом міської ради та змоделювала пленарне засідання за участі журналістів та громадськості, на порядку денному якого стояло вирішення суспільно важливого питання.

Принагідно представники системи безоплатної правової допомоги поділились з активістами Сум, Запоріжжя, Одеси, Львова, Чернігова, Слов’янська, Краматорська, Теплодара, Чернігова, Житомира, Хмельницького, Києва інформацією про безоплатну правову допомогу та випадки, коли завдяки співпраці з громадськими організаціями вдається не тільки захищати права окремих громадян, а й цілих спільнот, багатоповерхових будинків.

За час навчання у Школі-2017 учасники мали змогу поринути в устрій громадянського суспільства з відомими суспільно-політичними діячами, експертами, соціальними новаторами – Олександром Солонтаєм, Максимом Лацибою, Іваном Лукерею та іншими. А також розширили власні інтелектуальні горизонти і розробили плани співпраці у напрямку розвитку громадянського суспільства у своїх громадах.

Такі навчальні заходи дають розуміння того, що маленька група небайдужих людей здатна змінити світ, об’єднавши свої зусилля в один потужний рух. Поєднання зусиль громадськості і системи безоплатної правової допомоги дозволить більш системно інформувати громадян про їхні права та інструменти місцевої демократії, ефективніше проводити правопросвітні заходи та адвокаційні кампанії.

А ще завдяки Школі довідники “Як зареєструвати громадську організацію?”, “Як отримати інформацію від органів влади?”, “Як провести громадські слухання?”, журнал “Громадянське суспільство” від Українського центру політичних досліджень відтепер можна буде прочитати або отримати у місцевих центрах.

До відома. Школа громадської дії- освітній проект для представників ініціативних груп та організацій, які активно працюють у громадському секторі та мають бажання покращувати правове середовище своїх громад.Проект організовується вже вчетверте, участь у ньому забезпечується на конкурсній основі.

Нагадуємо, що реалізувати своє право на безоплатну правову допомогу можна через мережу центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги та їх структурні підрозділи – бюро правової допомоги

Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/08/5{/gallery}