назад

Фахівці системи БПД провели робочу зустріч у Солонянському райвідділі з питань пробації

18221565 553109628192888 7567857597844681207 n4 травня 2017 року відбулась робоча зустріч фахівців Третього дніпропетровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Солонянського бюро правової допомоги з працівниками Солонянського районного відділу з питань пробації Південно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції України

Учасники зустрічі обговорили можливості подальшої спільної роботи.Зокрема, співробітники Солонянського райвідділу з питань пробації дізнались про роботу системи безоплатної вторинної правової допомоги, обговорили актуальні питання житлового, сімейного, пенсійного законодавства з якими до них найчастіше звертаються засуджені і правопорушники. Також між Третім дніпропетровським центром з надання БВПД та Солонянським РВ Південно-Східного МРУ було підписано Меморандум про співпрацю. Метою меморандуму є співпраця окремих структур Міністерства юстиції України в сфері надання безоплатної правової допомоги по кримінальним, цивільним та адміністративним провадженням, проведення правоосвітницьких заходів для осіб, які відбувають покарання не пов’язане з позбавленням волі, а також для персоналу органу пробації. Тут же, на зустрічі, було узгоджено графік проведення правоосвітницьких заходів для осіб, які перебувають на обліку в Солонянському райвідділку.

Принагідно фахівці Третього дніпропетровського центру провели спільний інформаційний семінар для засуджених, які перебувають на обліку в районному відділі і мають потребу у юридичній допомозі. Учасників семінару проінформували щодо послуг, які надає Солонянське бюро правової допомоги та умови їх отримання. Правники наголосили на тому, що скористатись правовою допомогою можна повністю безоплатно.

Почуте викликало неабиякий інтерес у засуджених, які задали спеціалістам цілий ряд запитань. На всі питання громадяни отримали вичерпні відповіді, а ще – інформаційні буклети про систему правової допомоги. Але найголовніше – присутні на зустрічі усвідомили, що вони не залишаються сам на сам зі своїми проблемами, а мають змогу захистити свої законні права та інтереси. 

Нагадуємо, що Третій дніпропетровський місцевий центр з надання БВПД розташований за адресою: м. Дніпро, вул. Січових Стрільців, буд. 90. Графік роботи: Пн-Пт: з 9.00 до 18.00. Контактний телефон: (056) 749-60-04; +38 (098) 044-29-95; +38 (099) 760-86-80; електронна пошта: dnipro3.dnipro@legalaid.gov.ua.

Солонянське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: смт.Солоне, вул.Гагаріна, 12А, електронна адреса: solonianske@legalaid.dp.ua

Для цілодобового доступу громадян до безоплатної вторинної правової допомоги діє єдиний телефонний номер 0-800-213-103.

{gallery}news/2017/05/1{/gallery}