назад

У Конотопі говорили про захист прав та інтересів осіб, які постраждали від домашнього насилля

KoM 2017 05 04 nasyllja 2Такою була тема правопросвітницького заходу у формі круглого столу, який відбувся на базі Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги 4 травня 2017 року.  Учасники  – представники  Конотопського відділку поліції; Конотопського міськрайонного відділу з питань пробації Північно-Східного Міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань; соціальні працівники центрів соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Конотопської міської ради та Конотопської РДА, психолог відділу освіти Конотопської міської ради; головні редактори газети «Конотопський край» та інтернет-порталу «Топ-Конотоп».

Присутні обговорили актуальні питання Міжнародного та національного законодавства в сфері запобігання домашньому насиллю; порядок взаємодії різних структур з попередження насильства в сім’ї, практичні  кейси з питань захисту жертв домашнього насилля; порядок гарантованого доступу до соціальної, психологічної та безоплатної правової допомоги особам, які потерпають від домашнього насилля. Модератор заходу Валентина Волік, під час знайомства учасників, запропонувала висловити своє відношення до обговорюваної проблеми та задати питання один одному. Такий підхід дав змогу усім учасникам активно включитися в обговорення теми, висловити своє відношення до проблематики заходу та запропонувати до розгляду  практичні ситуації, пов’язані із випадками домашнього насилля в практичної діяльності. Директор центру Олександр Муха ознайомив присутніх із алгоритмом надання безоплатної  правової допомоги, надав вичерпні відповіді на запитання та  практичні рекомендації щодо дій у випадках різних видів насилля – фізичного, психологічного, сексуального, економічного.

KoM 2017 05 04 nasyllja 1

 

Ірина Комар, директор центру соціальних служб для сім’ї дітей та молоді Конотопської міської ради зосередила увагу присутніх на тому, що соціальним працівникам дуже часто приходиться діяти в екстремальних ситуаціях та надавати невідкладну психологічну допомогу жертвам домашнього насилля більшість із яких діти. Присутні переглянули відеоролики, виставку літератури із запобігання насильству та отримали інформаційні матеріали з контактами центру.

KoM 2017 05 04 nasyllja 3

 

Також керівникам структурних підрозділів було вручено збірку «ПРОти НАСильства», яку створено та опубліковано в рамках проекту Громадського радіо «Протидія насильства в родині», що реалізується за підтримки проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні», який фінансується Міністерством міжнародних справ Канади, впроваджується Канадським бюро міжнародної освіти у партнерстві з Координаційним центром з надання безоплатної правової допомоги.

 

Довідково:
Адреса центру: 41615, м. Конотоп, вул. Братів Лузанів, 43
Телефон (05447) 6-23-47
Електронна пошта центру: konotop.sumy@legalaid.gov.ua
Юрисдикція Конотопського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги:
м. Конотоп та Конотопський район,
м. Буринь та Буринський район,
м. Ромни та Роменський район,
Липово – Долинський та Недригайлівський райони Сумської області.
Телефон єдиної системи безоплатної правової допомоги: 0(800) 213 103