назад
14.12.17

Фахівці Тиврівського бюро правової допомоги розповіли школярам про булінг

11 12 2017 1

В рамках Всеукраїнського тижня права 11 грудня 2017 року працівники Тиврівського бюро правової допомоги Ярослава Мачай та Наталія Білоус завітали до Жахнівської ЗОШ І-ІІ ступенів. Фахівчині зосередили увагу учнів на Загальній декларації прав людини, історії запровадження Дня прав людини та недопущені такого явища, як булінг.

Учням був роз’яснений термін «булінг», його форми, види та класифікація. Визначили соціальну структуру булінгу, типові риси учнів, які можуть бути переслідувачами (булі), жертвою чи спостерігачами. Крім того, надані необхідні рекомендації щодо того, як розпізнати та як діяти, щоб уникнути випадків проявів булінгу як у школі, так і за її межами. Також, учням розповіли про наслідки застосування вербального, фізичного, соціального, фізичного та кібер-булінгу.

11 12 2017 2

Таке явище, як боулінг, може мати місце лише тоді, коли рівень правової обізнаності є досить невисоким, а почуття поваги один до одного – вкрай низьким або ж взагалі відсутнє. Внаслідок цього часто трапляються випадки порушення прав людини, навіть шляхом вчинення адміністративних чи кримінальних правопорушень. Тому, задля підвищення рівня правової свідомості серед молоді в сфері прав людини, а також з метою запобігання випадкам вчинення насильства учнями, учням роз’яснили одне з основоположних прав людини – право на повагу до особистої гідності.

11 12 2017 3

Учні охоче прийняли участь у тестуванні з правової тематики та активно працювали над вирішенням запропонованих питань.

11 12 2017 4

Довідково:

Тиврівське бюро правової допомоги знаходиться за адресою: Вінницька обл., смт.Тиврів, вул.Шевченка, 5, приміщення Автошколи (перший поверх), контактний телефон: (04355) 2-15-77.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів).

 


banner facebook 330x106