назад

Схвильовані батьки прислухаються до Гуляйпільського бюро правової допомоги

12.12.17Незважаючи на здійснення певних зусиль з боку держави у напрямку протидії  підлітковій злочинності, дана проблема ще не скоро втратить свою актуальність.

       Беручи до уваги значущість проблеми, у середу, 12 грудня поточного року,  фахівчиню відділу «Гуляйпілське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги  Ольгу Куторницьку взяла участь в батьківських зборах Гуляйпільського професійного аграрного ліцею і надала роз’яснення щодо кримінальної відповідальності неповнолітніх. Головною метою зазначеного заходу було надання роз’яснень з актуальних питань щодо кримінальної відповідальності неповнолітніх та необхідність звернути увагу батьків на  фактори, які підвищують ризики вчинення злочинів.

       Ольга Куторницька розповіла присутнім про різноманітні види злочинів та форми покарання, а також про заходи профілактики та зменшення злочинності серед неповнолітніх, а саме: надання належної педагогічної, психологічної, соціальної допомоги, профілактична бесіда, залучення до суспільно-корисної діяльності. Увагу батьків було звернено на те, що становлення потенціального злочинця відбувається у школі, родині та під впливом навколишнього середовища.

       Під час свого виступу, Ольга Куторницька навела перелік причин вчинення злочинів неповнолітніми, якими є антисуспільна діяльність дорослих осіб, недоліки сімейного виховання, проживання дітей в неблагополучних сім’ях, низький рівень громадянської культури і правової свідомості, незайнятість суспільною працею та ін.

         Також присутніх було поінформовано про загальноукраїнський правопросвітницький проект Міністерства Юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» та нагадано про можливість отримання кваліфікованої правової допомогу у Гуляйпільському бюро правової допомоги.

За отриманням безоплатної правової допомоги можна звернутися до відділу «Гуляйпільське бюро правової допомоги» Бердянського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги, який знаходиться за адресою: Запорізька область, м. Гуляйполе, вул. Соборна, 103, 2-й поверх, тел: (06145) 4-25-14, (06145) 4-25-13, ел.пошта:  huliaipilske@legalaid.zp.ua.

А також єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103 (діє цілодобово і безкоштовно).