назад

Головним управлінням Національної поліції спільно з Регіональним центром з надання БВПД в Одеській області проведено лекційне заняття з особовим складом одного з відділів поліції м. Одеси

080816 18 вересня 2016 року о 10.00 у приміщенні Київської районної адміністрації м. Одеси (вул. Ак. Корольова, 9) відбулося лекційне заняття на тему: “Законність затримання в адміністративному та кримінальному процесуальному порядку”. Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Чімбер спільно з адвокатом Петром Кобзарем та старшим інспектором з особливих доручень відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини в поліцейській діяльності Управління забезпечення прав людини Сергієм Чеботаренко розповіли особовому складу Київського відділу поліції у м. Одесі Головного управління Національної поліції в Одеській області.

Сергієм Чеботаренко було вісвітлено загальні положення про затримання, поняття та правові підстави, право на адвоката, реєстрацію затримання та подальших дій щодо затримання особи. Також ним було зазначено про недопущення випадків катування затриманих осіб та інших жорстоких нелюдських або принижуючих гідність видів поводження із затриманими.

08.09 2

Іриною Чімбер було надано роз’яснення щодо Порядку інформування центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги про випадки затримання осіб та призначення адвоката затриманій особі за підозрою у вчинені злочину та адміністративному затримані, а також про залучення захисника для здійснення захисту за призначенням у кримінальному провадженні.

08.09 3

Петро Кобзар розповів присутнім про дії захисника під час затримання особи за підозрою у вчиненні кримінального правопорушення після отримання доручення.

В подальшому планується проведення лекційних занять з особовим складом усіх відділів поліції міста Одеси.