назад

Гостру проблему випадків булінгу і як йому завадити обговорювали в Головному управлінні територіального управління юстиції у Харківській області під час координаційної зустрічі

{gallery width=100 height=100 alignment=left buttons=0 margin=5 layout=fixed lightbox=boxplus}news/18/22_11_18/22_11_18.jpg{/gallery}

На базі Головного територіального управління юстиції у Харківській області провели координаційну зустріч з метою проведення аналізу впливу інформаційної правопросвітницької кампанії #СтопБулінг загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

Булінг – це агресивна і вкрай неприємна свідома поведінка однієї дитини або групи дітей стосовно іншої дитини, що супроводжується регулярним фізичним і психологічним тиском та є гострою проблемою сучасності.

Маючи своєю ціллю інформування дітей і батьків про визначення булінгу та виявлення випадків булінгу, як попередити та протидіяти булінгу в школі, як себе захистити, куди і до кого можна звернутись у разі цькування серед підлітків, структурні підрозділи Регіонального центру з надання БВПД у Луганській та Харківській області провели 115 правопросвітницьких заходів в закладах освіти в двох областях України.

Під час зустрічі учасники опрацювали механізми виявлення фактів проявів булінгу по відношенню до дитини. І надзвичайно важливим в такій ситуації є небайдужість батьків до своєї дитини і постійне відстежування настрою і стану дитини. Крім того, не варто забувати про тісний контакт з класним керівником, налагодження комунікації з іншими батьками в класі.

Також, предметом обговорення стало реалізація основних завдань, що покладаються на практичних психологів та соціальних педагогів закладів освіти, взаємодія представників освітнього процесу з правоохоронними органами, органами охорони здоров’я, соціальної політики молоді та спорту, комунальними закладами захисту дітей.

Обговорення вищезазначених питань відбулось за участю представників Регіонального центру з надання безоплатної правової вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, Управління у справах молоді та спорту Харківської обласної держаної адміністрації, Служби у справах дітей Харківської обласної держаної адміністрації, Департаменту освіти Харківської міської ради та відділу уповноважених Голови з питань контролю за дотриманням прав людини Національної поліції України. 


Інформація про Регіональний центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Луганській та Харківській областях:

Адреса: м. Харків, Майдан Свободи, 5, 6 під’їзд, 3 поверх

Контактний телефон: (057) – 705 – 03 – 52

Всеукраїнська гаряча лінія правової допомоги 0-800-213-103

(цілодобово та безкоштовно зі стаціонарних і мобільних телефонів у межах України

Офіційний веб-сайт: http://kharkiv.legalaid.gov.ua