назад
31.05.18

Громадські детективи – інновація, яка допоможе розслідувати порушення прав вразливих груп

31 05.2018 1

Громадські детективи – це команда з адвокатів, журналістів та представників громадських організації, яка пройшла спеціальне навчання. Сьогодні на базі Регіонального центру з надання БВПД відбулася робоча зустріч Вінницької команди громадських детективів з майбутніми партнерами.

2 роки тому Експертний центр з прав людини за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» розпочав формування незалежного механізму, який би розслідував порушення прав вразливих груп з боку правоохоронних органів. Ним стали регіональних команди протидії порушенням прав вразливих груп населення.31 05.2018 3

Учаcть у заході взяли заступник начальника комунікацій Регіонального центру Дар’я Божнюк, поліцейський омбудсмен Заріна Маєвська, омбудсмен з прав людини у Вінницькій області Наталя Гурковська, редакторка газети «Місто» Ірина Жук та інші. Модерувала робочу зустріч Регіональний координатор взаємодії з громадськістю Уповноваженого ВРУ в Черкаській області Леся Валяєва.

Зустріч організована з метою налагодження співпраці у напрямку попередження та захисту прав вразливих груп населення. У даній роботі важлива взаємодія з державними правовими інститутами (органами поліції, центрами правової допомоги, представниками омбудсмана та Управління забезпечення прав людини національної поліції).31 05.2018 2

Результатом заходу є планування освітніх заходів як для представників вразливих груп, так і для працівників поліції. На них працівникам поліції розповідатимуть про особливості забезпечення прав представників вразливих груп, а представникам вразливих груп – про те, як варто взаємодіяти з поліцією та реагувати на ті чи інші дії правоохоронців.

Нагадуємо, що Регіональний центр з надання БВПД у Вінницькій області працює за адресою: м. Вінниця, вул. Пирогова, 82.

Єдиний всеукраїнський телефонний номер 0-800-213-103 (цілодобово та безкоштовно у межах України зі стаціонарних та мобільних телефонів). 


banner facebook 330x106