назад
01.12.17

Громадянські свободи і не тільки обговорили на міжнародному форумі у Києві

38578680541 4872d91cbb kПредставник Першого дніпровського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Ірина Мазана взяла участь у VI Форумі організаційного розвитку громадянського суспільства України “Практики свободи”, масштабній національній події у громадському секторі, який відбувся у Києві 16 -17 листопада 2017 року.

Форум – це найпотужніша загальнонаціональна платформа для обговорення головних питань та визначення трендів розвитку. Ось уже вшосте поспіль близько тисячі учасників з України та інших країн світу збираються в листопаді на НСК “Олімпійський”, щоб обмінятися досвідом, знайти нових партнерів та донорів, навчитися новим інструментам роботи. Форум об’єднує не тільки громадські та благодійні організації, а й представників влади, медіа, бізнесу, міжнародної донорської спільноти. 

Учасників заходу привітали заступник глави Адміністрації Президента України Ростислав Павленко, Надзвичайний і Повноважний посол США в Україні Марі Йованович, координатор з гуманітарних питань, координатор системи ООН в Україні, Постійний представник Програми Розвитку ООН в Україні Ніл Вокер, перший радник, керівник відділу Представництва ЄС в Україні «Економічна співпраця, соціальний та регіональний розвиток» Хуана Мера Кабейо, заступник голови Офісу Ради Європи в Україні Олена Литвиненко.

У перший день Форуму – 16 листопада – обговорювалися спроможності, які треба зміцнити громадським і благодійним організаціям, щоб свобода із далекого філософського поняття стала щоденною рутиною кожного українця. Тема цього дня – «Практики свободи».

Тема Форуму 17 листопада – «Кому належить наша громада?». Другий день був повністю присвячений практикам і інструментам роботи у громаді. Учасники поділилися кращими практиками залучення громади, розповіли про нові інструменти та прийоми.

У межах форуму відбулися панельні дискусії  щодо фінансової незалежності, суспільного мандату довіри та співпраці з донорами та органами влади, зокрема: “Свобода громадянського суспільства: крок вперед чи назад?”, “Питання миру та безпеки в Україні: роль жінок у становленні стійкого миру”, “Інтелектуальна свобода”, “Кити і акули: як побудувати якісну взаємодію громадських організацій і медіа”, “Як подолати недовіру”. Також відбулася відверта розмова з волонтерами Корпусу Миру США в Україні “Незвичайна Україна: що найбільше дивує волонтерів Корпусу Миру в наших неприбуткових організаціях”.

Ірина Мазана долучилась до роботи по розробці пропозицій щодо підвищення правової спроможності об’єднаних територіальних громад. Серед запропонованих ідей – програми безоплатної правової допомоги, безпечної громади, школи місцевого самоврядування, навчання параюристів та фахівців із муніципальної дипломатії.

Для учасників Форуму працювали  Майстерні “Соціальне підприємництво: практичні поради від тих, кому вдалося” та “Сім кроків до ефективного вимірювання соціального впливу”, міні-тренінги для посилення спроможностей та для хороших комунікацій громадських організацій.

Нагадуємо, що Перший дніпровський місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги працює за адресою: м. Дніпро, вул. Старокозацька, 52, тел.(056) 742-82-32, (099) 232-77-89.

Детальну інформацію з питань, пов’язаних з отриманням БПД, можна отримати за номером цілодобової телефонної лінії – 0 800 213 103 або на веб-сайтах Міністерства юстиції та Координаційного центру з надання правової допомоги.

{gallery}news/2017/12/01{/gallery}