назад

Хмельницький: про систему безоплатної правової допомоги говорили зі спеціалістами центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді

300516 фото     Яким чином слід вибудовувати співпрацю центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги, аналізували представники обох установ під час тематичної зустрічі.

     26 травня директор Хмельницького місцевого центру з надання БВПД Григорій Гоцький провів тематичну зустріч «Про систему безоплатної правової допомоги» зі спеціалістами районних, міських, селищних центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді і фахівцями з соціальної роботи, які підвищують свою кваліфікацію у Хмельницькому обласному центрі перепідготовки та підвищення кваліфікації за програмою тематичного короткотермінового семінару «Актуальні питання здійснення соціальної роботи з сім’ями, дітьми та молоддю в умовах проведення адміністративно-територіальної реформи». Особливу увагу акцентували на питанні надання первинної та вторинної правової допомоги через законних представників дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування, безпритульним дітям, дітям, які стали або можуть стати жертвами насильства у сім’ї.

     Окрім того, Григорій Гоцький розповів, які функції виконують місцеві центри з надання БВПД, ознайомив із переліком послуг, які вони надають, та категоріями осіб, які мають право на адвоката за кошти держави.

     Йшлося також про конкурсний відбір претендентів на посади керівників бюро правової допомоги, зокрема про умови участі у конкурсі, а також вимоги до кандидатів.