назад

Хмельницький: у філії Центру пробації засудженим надавали консультації

Черговий прийом громадян юристками системи безоплатної правової допомоги відбувся у Хмельницькому міськрайонному відділі філії Державної установи «Центр пробації». Дистанційний пункт з надання правової допомоги засудженим, які перебувають на обліку в установі, працював 13 січня.

Консультації надавали заступниця директора Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Хмельницькій області Олена Варфоломєєва та фахівчиня Хмельницького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Мар’яна Пестун.

Насамперед засудженим пояснили, як працює в Україні система безоплатної правової допомоги, хто може звернутися по правничу допомогу до центрів та бюро.

«Кожен з вас може отримати безоплатну правову допомогу. Це право вам гарантує держава. Водночас слід розуміти, що є різні види правничої допомоги: первинна (консультації, роз’яснення) та вторинна (захист інтересів у суді). Відповідно до Закону України «Про безоплатну правову допомогу» особи, засуджені до покарання у вигляді позбавлення волі, тримання в дисциплінарному батальйоні військовослужбовців або обмеження волі, мають право на всі види правових послуг», – пояснила присутнім Олена Варфоломєєва.

Після загальної бесіди засуджені, які перебувають на обліку в філії Центру пробації, мали змогу індивідуально проконсультуватися в юристок.