назад

pozutuvna praktuka. ato 4

Війна увійшла в життя стрімко і несподівано. Важким тягарем лягла на плечі. Її жорстоке відлуння тяжкими травмами та захворюваннями відбилося на долі багатьох захисників.

       В результаті бойових дій в зоні АТО отримали поранення тисячі людей, сотні з них не будуть жити повноцінним життям ніколи. Пробитих кулями, покалічених мінами і ракетами, поранених бійців, яких прооперували в різних госпіталях і лікарнях – понад шість тисяч. Проблеми, що здавалися дуже складними в мирний час, – отримання пенсії по інвалідності, оформлення та підтвердження групи, недоступність ліків, непристосованість міського простору – з початком війни перетворилися на питання виживання. Більшість героїв мають законне право на пільги від держави, але довести та домогтися цього не завжди просто.

       До Більмацького бюро правової допомоги звернувся учасник Антитерористичної операції Володимир Бухало. Питання, яке хвилювало захисника стосувалося захворювання, яке Військово-лікарська комісія (терапевтичного профілю) військово-медичного клінічного центру Північного регіону не пов’язала з проходженням військової служби. Учасник АТО звернувся за первинною правовою допомогою з проханням щодо допомоги в перегляді рішення вищевказаної ВЛК Центральною Військово-лікарською комісією Міністерства оборони України та встановити, що захворювання, таки пов’язане з проходженням військової служби. pozutuvna praktuka. ato 3

Фахівцями Більмацькго бюро правової допомоги було вжито наступні заходи:

–  Звернення до Урядового контактного центру за отриманням роз’яснень;

–  Складання заяви до Центральної ВЛК МОУ з проханням перегляду та встановлення захворювання таким, яке пов’язане з проходженням військової служби.

       На сьогоднішній день отримано результат – захворювання пов’язали з захистом Батьківщини, а попередню постанову Військово-лікарської комісії (терапевтичного профілю) військово-медичного клінічного центру Північного регіону – скасовано.

       Таким чином, Більмацьке бюро правової допомоги своїми діями довело, що стоїть на захисті законних прав та інтересів громадян, а його працівники завжди готові надати реальну допомогу кожному, хто її потребує.

Нагадуємо, що Більмацьке бюро правової допомоги знаходиться за адресою: 71001, Запорізька обл., Більмацький р-н, смт.Більмак, вул.Запорізька, буд.28-А, телефони: (06147) 220-74, 220-54.