назад

І з партнерами комунікували, і громадян інформували

12 вересня 2019 року, в рамках загальнонаціонального правопросвітницького проекту «Я МАЮ ПРАВО!» на базі Новооржицької селищної ради головний спеціаліст Оржицького бюро правової допомоги Андрій Слинько спільно з начальником начальником Оржицького відділу державної реєстрації актів цивільного стану головного територіального управління юстиції у Полтавській області Іриною Дейнека  провів зустріч з представниками органів місцевого самоврядування, громадських організацій та аграрного бізнесу району.

Під час заходу обговорили питання роботи оперативного штабу захисту аграрного бізнесу від рейдерів, шляхи попередження можливих рейдерських захоплень, механізм дій в разі виникнення таких ситуацій; вжиття превентивних заходів захисту майна та корпоративних прав; основні напрямки діяльності системи безоплатної правової допомоги. Також присутнім розповіли про правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!». По завершенню зустрічі усім громадянам було надано вичерпні юридичні консультації, а також розповсюджено тематичні буклети.

Напередодні заступник начальника Миргородського бюро правової допомоги  Наталія Пищимуха разом з начальником Миргородського міськрайонного сектору пробації Юрієм Явтушенко завітали на виховну годину до студентів Миргородського художньо-промислового коледжу імені М.В. Гоголя Полтавського Національного технічного університету імені Ю. Кондратюка. Під час заходу говорили про функціонування системи безоплатної правової допомоги в Україні, про юридичні питання, з якими звертаються учні та студенти до Миргородського бюро правової допомоги та коротко окреслили питання що пов’язані з адміністративною та кримінальною відповідальністю неповнолітніх.

Також відбувся інформаційний семінар і на базі Миргородської міськрайонної філії Полтавського обласного центру зайнятості на тему: „Захист прав та їх дискримінація військовослужбовців, учасників АТО та членів їх сімей“.

В Пирятинському ліцеї відбулася лекція для завучів та вчителів. Головний спеціаліст Пирятинського бюро Іван Кудрявцев розповів про те, як студентам отримати податкову знижку на навчання, які документи та практичні кроки необхідно зробити щоб її отримати. Наприкінці заходу Іван заохотив педагогів інформувати про таке право цьогорічних випускників та їх батьків.

Нагадуємо, що кожен громадянин може звернутися за правовою допомогою до установ системи БПД, що в місті Миргороді знаходиться за адресою: м. Миргород, вул. Гоголя, 165, каб.№9, 10., тел. (05355) 5 09 21, телефон «гарячої лінії» безоплатної правової допомоги 0-800-213-103.

Оржицьке бюро правової допомоги працює за адресою: смт. Оржиця вул. Центральна, 22 (05357)9-18-47.

Пирятинське бюро правової допомоги працює за адресою: м. Пирятинвул. Соборна, 41 (05358)3-22-54.