назад

Верхній Рогачик: п´ятикласників вчили відрізняти права від обов’язків

Правопросвітницькі заходи, які проходять на Херсонщині, вчать дітей знати та орієнтуватися у своїх правах, відрізняти права від обов’язків та взагалі замислитися над тим, для чого існують такі поняття. Саме таку мету переслідувала заступниця начальника Верхньорогачицького бюро Олена Філімоненко, яка в межах проєкту «Я МАЮ ПРАВО!» провела для учнів 5-класу загальноосвітньої школи № 2 тематичний урок.

Розказуючи про права дитини, фахівчиня бюро нагадала п´ятикласникам про головний документ, у якому закріплені їх права – Конвенція ООН про права дитини. А потім запропонувала переглянути змістовне і цікаве відео про права дитини на прикладах героїв відомих мультфільмів.

Із запалом виконували веселі вправи, заповнювали карту «Права дитини» та навперебій відповідаючи на запитання – у такий спосіб учні перевірили свої знання.

Захоплення малечі також викликали загадки на правову тематику. Закріпити матеріал, допомогло завдання «Правове дерево» з листочками різних кольорів: синіми – права дітей і жовтими листочками – правилами поведінки дома, у школі, на вулиці.

Наприкінці заходу всі діти отримали паспорти прав дитини, де чітко зазначено, що незалежно від того, скільки років власнику цього документа, його права захищені і кожен має право знати свої права, користуватися ними та захищати їх.