назад

ІІ Міжнародна науково-практична конференція “Проблеми забезпечення прав і свобод людини, їх захисту в країнах Європи”

image003123Представники Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги взяли участь у ІІ Міжнародній науково-практичній конференції “Проблеми забезпечення прав і свобод людини, їх захисту в країнах Європи”, яка відбулась 11 грудня 2015 року в рамках тижня юридичного факультету Східноєвропейського університету імені Лесі Українки.

Актуальною проблемою та предметом обговорення на конференції було вдосконалення законодавчої бази в напрямку розвитку та становлення інституту захисту прав людини як одного з основних пріоритетів правової держави в умовах розвитку державності України як демократичної європейської країни.

Конференція пройшла у формі доповідей запрошених партнерів та учасників конференції на тему проблем забезпечення захисту прав людини та обговорення можливостей подальшої співпраці.

З доповідями виступали начальник Управління МВС України у Волинській області, адвокати, а також працівники Луцького МЦ з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Працівники Луцького МЦ з надання БВПД Світлана Прус та Катерина Доманська розповіли про створення та діяльність Центру, його місце в системі захисту прав та свобод найбільш незахищених категорій громадян, зосередили увагу на налагодженні зв’язків та взаємовигідній співпраці між партнерами Центру, а також на системі оцінки якості роботи адвокатів.

В ході підведення підсумків роботи конференції відбулася жвава дискусія щодо вдосконалення правової системи, створення єдиних правових стандартів, насамперед у сфері захисту прав людини. Присутні на конференції по черзі висловлювали власні думки щодо функціонування системи безоплатної вторинної правової допомоги як нового явища в правовій системі України.

image003123

image005

image007