назад

Година права для учнів ЗОШ № 68

biblioteka1З метою підвищення правової обізнаності серед молоді Кривого Рогу в рамках Всеукраїнського тижня права начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Першого криворізького МЦ з надання БВПД Наталя Кожем’яка провела правову годину “Доступ до безоплатної правової допомоги” для учнів 10-го класу загальноосвітньої школи № 68.

 Захід відбувся 09 грудня 2015 року в приміщенні і за організаційної підтримки бібліотеки-філіалу №24. Діти протягом години дізнавалися, хто і яким чином може реалізувати своє право на отримання безоплатної правової допомоги, як направити звернення до органів місцевого самоврядування, в управління юстиції, яку допомогу надають Криворізьке правозахисне товариство та криворізька приймальня Української Гельсінської спілки з прав людини, тощо.

Аби юнаки та дівчата краще зрозуміли основні принципи діяльності центру з надання БВПД, для них була підготовлена відео-презентація, яка в подробицях розкриває питання, що таке безоплатна правова допомога, етапи розвитку системи безоплатної вторинної правової допомоги в Україні, чим відрізняється вторинна правова допомога від первинної, хто є суб’єктом права на безоплатну вторинну правову допомогу, як звернутися по неї до центру та інше.

Окрім того, учні отримали інформаційні буклети про доступ до безоплатної вторинної правової допомоги в Кривому Розі та обіцяли розповсюдити інформацію про систему БВПД серед своїх рідних, друзів та знайомих. 

У приміщенні бібліотеки оформлено тематичну полицю з нагоди Всеукраїнського тижня права, матеріали для якої забезпечив Перший криворізький місцевий центр з надання БВПД.  Це буклети “Пам’ятка військовослужбовця”, “Як отримати безоплатну вторинну правову допомогу?”, “Безоплатна правова допомога ProBono” тощо.

biblioteka2

biblioteka3