назад

Інформаційні бесіди та семінар для умовно засуджених проводять фахівці Попільнянського та Романівського бюро правової допомоги

У приміщенні Попільнянського сектору кримінально-виконавчої інспекції управління Державної пенітенціарної служби України в Житомирській області 21 вересня відбувся семінар на тему: «Сучасні проблеми засуджених та ефективність надання безоплатної правової допомоги умовно засудженим».

Як зазначив начальник Попільнянського бюро правової допомоги Юрій Харчук: «Нині існує гостра проблема у перевихованні, адаптації осіб, звільнених із місць позбавлення волі та інтеграції їх до суспільного життя». Зокрема, він навів приклади з особистого досвіду роботи, коли вчасно надано безоплатна правова допомога запобігла вчиненню повторного злочину громадянином.

У ході зустрічі представники сектору КВІ та бюро обговорювали причини підліткової злочинності, через які молоді люди опиняються на лаві підсудних та шляхи їх подолання. Начальник Попільнянського бюро ознайомив неповнолітніх із правовими наслідками, які чекають на них у разі скоєння повторних злочинів або адміністративних правопорушень. Особливу увагу молодих правопорушників зосередили на важливості усвідомлення ними правових та соціальних норм, які є запорукою успішної адаптації їх до повсякденного життя.
Наприкінці семінару учасників проконсультували щодо процедури отримання БВПД та ознайомили з функціями бюро.

Начальник Романівського бюро правової допомоги Світлана Крижанівська в рамках співпраці з Романівським районним підрозділом Чуднівського міжрайонного відділу кримінально-виконавчої інспекції управління державної пенітенціарної служби України в Житомирській області, спільно з майором Оленою Зелінською провела інформаційні бесіди з умовно засудженими громадянами району стосовно можливості отримати безоплатну правову допомогу.

22.09.2016 - KVI 22.09.2016 - KVI (2)