назад
23.05.17

Інформаційні заходи в Золотоніській загальноосвітній школі № 5

Дискримінація — будь-яка відмінність, виключення, обмеження або перевага, що заперечує, або зменшує рівне здійснення прав. Це поняття охоплює виключення або обмеження можливостей для членів певної групи відносно можливостей інших груп. Дискримінація існувала завжди в тій чи іншій формі. Нажаль, досить часто ми приймаємо окремі прояви дискримінації як щось нормальне і звичне, не розуміючи, що порушуємо цим права іншої людини чи завдаємо їй шкоди.

22 травня 2017 року з метою попередження проявів дискримінації серед учнівської молоді начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Тетяна Жалобна за участі адвоката системи безоплатної вторинної правової допомоги Юрія Побиванця провела для учнів 8-10 класів Золотоніської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 виконавчого комітету Золотоніської міської ради (далі – ЗОШ № 5) виховну годину на тему: «Бути різними – наша сутність! Бути рівними – наше незаперечне право!». В ході заходу учнів ознайомлено з поняттям, основними формами та проявами дискримінації людини в суспільстві. Обговорено основні права та обов’язки людини і громадянина та способи захисту прав у разі їх порушення.

zolsko5

Цього ж дня, для педагогічних працівників ЗОШ № 5 проведено інформаційну годину щодо діяльності Золотоніського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Особливу увагу звернуто на переваги безоплатної вторинної правової допомоги, категорії громадян, які мають право на безоплатну вторинну правову допомогу. Проінформовано про внесені зміни до З У “Про бозоплатну правову допомогу” , в частині розширення кола осіб, які мають право на гарантовану державою безоплатну вторинну правову допомогу та спрощеної процедури її отримання.