назад

Інформаційно-комунікаційна робота із безробітними громадянами у Рівненському міському центрі зайнятості

ГОЛОВНА

З метою налагодження співпраці між Рівненським місцевим центром з надання безоплатної вторинної правової допомоги та Рівненським міським центром зайнятості, існує домовленість, досягнута під час зустрічі директорів Рівненського МЦ з НБВПД Алли Негрей та директора Рівненського МЦЗ Володимира Даценка щодо проведення систематичних комунікативних заходів із вразливою категорією населення, з метою підвищення рівня правової грамотності та інформування їх стосовно доступу до якісної безоплатної правової допомоги.

На виконання умов, досягнутих між очільниками установ під час зустрічі 26 серпня 2015 року представниками Рівненського МЦ з НБВПД проведено семінар із безробітними громадянами, які перебувають на обліку у Рівненському міському центрі зайнятості. В ході семінару начальник відділу взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Ольга Мазурець ознайомила присутніх із діяльністю місцевого центру, з порядком роботи, механізмом вирішення звернень громадян, а також звернула увагу на категорії громадян, які можуть скористатися послугами Рівненського МЦ з НБВПД. Начальник відділу організації надання безоплатної вторинної правової допомоги та роботи з адвокатами Ольга Мельник поінформувала безробітних громадян яким чином забезпечується якість роботи адвокатів, що надають безоплатну правову допомогу, відповіла на запитання учасників, стосовно специфіки вирахування для певних категорій громадян середньомісячного сукупного доходу сім’ї, зокрема, зупинилась на роз’ясненні Закону України «Про прожитковий мінімум».

По звершенню присутнім роздано друковані матеріали з інформацією про послуги, які надає Рівненський МЦ з НБВПД, порядок їх отримання, орієнтовний перелік документів, який необхідно подати до центру для отримання безоплатної вторинної правової допомоги у цивільних та адміністративних справах. Також визначені дати наступних зустрічей працівників МЦ з НБВПД з особами, які перебувають на обліку у Рівненському міському центрі зайнятості.

{gallery lightbox=boxplus maxcount=20}gallery/2015/bezrob{/gallery}