назад
15.05.18

Інформаційно-правова підтримка людей з інвалідністю

111 травня інтегратор Херсонського місцевого центру з надання БВПД Володимир Куценко під час зустрічі з заступником голови ГО «Ініціатива на захист прав людей з інвалідністю» Михайлом Лебєдєвим презентував розроблені місцевим центром інформаційні буклети, що стосуються захисту прав осіб з інвалідністю та отримання певних пільг, гарантованих державою.

Аналізуючи роботу, яку провели фахівці місцевого центру та підпорядкованих йому бюро правової допомоги на чолі з директором Денисом Милокостим, напрошується тільки один висновок: колектив здатний правильно і швидко реагувати на потреби цільової аудиторії та забезпечувати їх інтереси. Пропонуємо до вашої уваги буклети, розроблені Херсонським місцевим центром з надання БВПД:

Порядок оформлення I групи інвалідності

Порядок отримання засобів реабілітації

Порядок забезпечення осіб з інвалідністю транспортними засобами

За словами Михайла Лебєдєва, це лише початок спільної роботи. В подальшому – виготовлення та розповсюдження цих буклетів серед осіб з інвалідністю міста та працівників соціального захисту всієї Херсонської області.

2Варто сказати, що між закладами системи БПД Херсонщини та представниками вищезазначеної категорії налагоджена тісна співпраця. Так, у Міжнародний день боротьби за права людей з інвалідністю Регіональний центр та ГО «Ініціатива на захист прав людей з інвалідністю» підписали Меморандум про співпрацю, на підході – ще один: під час зустрічі Володимир Куценко та Михайло Лебєдєв як раз обговорювали питання подальшої співпраці ГО з Херсонським місцевим центром та можливість підписання меморандуму про спільну діяльність.

Також сторони торкнулися найбільш актуальних питань у сфері надання безоплатної правової допомоги та проведення спільних правопроствітницьких заходів, метою яких є підвищення правової обізнаності громадян.

Говорячи про правову допомогу людям з інвалідністю, слід сказати, що за не повних п´ять місяців цього року 29 осіб отримали вторинну правову допомогу – це складання процесуальних документів, представництво інтересів у суді, адвокатські послуги. Крім того, первинну правову допомогу – консультації, роз´яснення з правових питань – отримали 52 особи, які звернулися до Херсонського місцевого центру та підпорядкованих йому бюро правової допомоги.

По завершенні зустрічі Володимир Куценко передав для громадської організації тематичні буклети системи БПД з контактами Херсонського місцевого центру та розроблені Міністерством юстиції України пам´ятки в рамках загальнонаціонального проекту «Я МАЮ ПРАВО!».

 


Нагадуємо нашим читачам, що кожен, хто потребує правової допомоги, може зателефонувати на єдиний номер гарячої лінії системи безоплатної правової допомоги:

0-800-213-103
(безкоштовно з усіх стаціонарних та мобільних телефонів)
або звернутися безпосередньо до Херсонського місцевого центру з надання БВПД та підпорядкованих йому бюро правової допомоги:

Херсонський місцевий центр з надання БВПД
(0552) 45-63-16 / 42-83-30; +38 (067) 789-72-36 / +38 (066) 772-07-70
Адреса: 73027, Херсонська обл., м. Херсон, вул. Стрітенська (Р. Люксембург), 7

Білозерське бюро правової допомоги
(05547) 3-32-60; +38 (068) 364-86-28; +38 (095) 423-61-23
Адреса: 75000, Херсонська область, смт. Білозерка, вул. Свободи (К.Маркса), 108 (приміщення редакції газети «Придніпровська зірка»)

Олешківське бюро правової допомоги
(05542) 2-10-80; +38 (068) 364-86-29
Адреса: 75100, Херсонська область, м. Олешки, вул. Гвардійська, 4
(будівля райспоживспілки)