назад

Інформаційно-правовий інтерактив для учнів Хорохоринської школи Луцького району

SAM 626809 листопада 2017 року фахівці Луцького місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги провели інформаційно-правовий інтерактив з учнями 9-10 класів Хорохоринської школи І-ІІІ ступенів Луцького району на тему: “Основні положення конвенції про права дитини”.

У рамках заходу школярам у доступніх формі роз’яснено основні положення “Конвенції про права дитини” як першого і основного міжнародно-правового документа обов’язкового характеру, що присвячений широкому спектру прав дітей і схвалений резолюцією Генеральної асамблеї ООН 1989 року. Наголошено на основних фундаментальних правах дітей, таких як право на життя, право на повагу до гідності, право на всебічний розвиток, на вільне висловлювання власної думки та ін.

SAM 6263

У ході розповіді головний спеціаліст Центру Світлана Прус надала відповіді на всі хвилюючі учнів питання та роздала для ознайомлення тематичні буклети «Твої права – твій захист. Правові орієнтири для кожної дитини».

SAM 6268

Начальник відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Людмила Носкова в ході інформаційного заходу поспілкувалася зі вчителем правознавства. Фахівець розповіла про діяльність Луцького місцевого центру з надання БВПД, про створену мережу точок доступу до безоплатної вторинної правової допомоги у місті та за його межами, а також поінформувала про дієві практичні методи вирішення різноманітних правових проблем та ситуацій з досвіду роботи місцевого центру.

IMG 20171109 131307

Окрему увагу було зосереджено на інформації про загальнонаціональний правопросвітницький проект Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!».

IMG 20171109 133739

На завершення дітям запропоновано скласти пазл «Хто і де є в залі суду» та підписати кожного з учасників судового процесу.

IMG 20171109 131158

Довідково:
Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7, тел. (0332) 77-07-17, е-mail: lutsk1.volyn@legalaid.lt.ua