назад

Інформаційно-правовий лекторій для засуджених

minust-bpd04 травня 2018 року в рамках спільної співпраці Черкаського місцевого центру з надання БВПД з Черкаським міським відділом з питань пробації Центрального міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань та пробації проведено інформаційно-правовий лекторій для засуджених, які перебувають на обліку в кримінально-виконавчій інспекції.

Зустріч розпочато з обговорення проблеми зростання правопорушень серед молоді. Протиправна поведінка неповнолітніх, яка згодом призводить до злочинів, залежить від сукупності факторів, зокрема, незнання законів, негативного впливу оточення на молодь, соціально-економічного розвитку суспільства. 

Під час заходу наголошено на основних правилах поведінки в побуті, відповідальності, яка передбачена за вчинення правопорушень і злочинів.  Присутніх цікавили питання реалізації права на захист, умов отримання безоплатної вторинної правової допомоги, роботи адвокатів у системі БВПД.

Повідомлено, що законодавство України гарантує всім рівний доступ до безоплатної правової допомоги, необхідної для забезпечення захисту їх прав, на підставах та в порядку встановлених Законом України «Про безоплатну правову допомогу». Усім присутнім роздано буклети з інформацією про графік роботи та місце знаходження Черкаського місцевого центру з надання безоплатно правової допомоги.

 

Нагадуємо: єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів).